Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Try-out 'W.S. Walcott Medicine Show' in Assen

Datum nieuwsfeit: 28-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

W.S. Walcott Medicine Show
Tribute to The Band

In februari herleeft tijdens de 'W.S. Walcott Medicine Show' de muziek van de groep The Band. Een groot aantal 0bekende Nederlandse artiesten (o.a. van De Dijk, Sjako! en Gorelev) geven een ode aan deze legendarische band. Hiervoor maken zij een tour langs bekende podia in Nederland.

The Beatles waren fan. Jimi Hendrix en The Stones ook. Eric Clapton noemde hun eerste album: "de plaat die mijn leven veranderde". The Band heeft 16 jaar bestaan. De eerste 8 jaar speelden ze onder namen als 'The Hawks' en 'The Honkies' in bars en dance halls. Totdat de telefoniste van CBS-records ze ontdekte en ze de begeleidingsband van Bob Dylan werden. Na het verschrikkelijke motorongeluk van Dylan komt de groep op eigen benen te staan en verschijnt het album 'Music from Big Pink', een mysterieus album omdat nergens op de hoes de bandnaam te vinden is. Al gauw gaat het gerucht dat het gaat om de band van Bob Dylan. Die toevoeging komt te vervallen bij het verschijnen van de tweede plaat; getiteld 'The Band'. Vanaf dat moment spelen ze in grote concertzalen en stadions.

Hun songs, muzikaal diep geworteld in de Amerikaanse traditie van blues, hillbilly, cajun, rock 'n roll, vertellen verhalen die Amerika lijken te willen verenigen door het een paspoort naar het eigen verdeelde verleden te geven.

In 1976 geven ze hun afscheidsconcert, bijgestaan door vele grootheden uit de rock 'n roll, zoals Muddy Waters, Eric Clapton, Neil Young, Joni Mitchell en Bob Dylan. De film van dit concert 'The Last Waltz' van Martin Scorsese staat te boek als een van de beste rock 'n rollfilms. In de 90-er jaren komt The Band zonder componist Robbie Robertson opnieuw bij elkaar, maar aan deze reünie komt in 1999 een abrupt einde door de tragische dood van bassist Rick Danko.

Karakteristiek voor The Band was de 'muzikale stoelendans' als onderdeel van hun stage-act. Onderling beheersten de 5 muzikanten zo'n 20 instrumenten en er werd dan ook voortdurend van plek gewisseld. Ook in deze tribute zullen demuzikanten regelmatig van plaats veranderen. Zo zal Sjako! drummer Richard Heijerman voor het eerst te bewonderen zijn achter de vleugel en zal blijken dat Hans van der Lubbe, bassist van De Dijk, ook nog een aardig moppie kan fiddelen en zal gitarist Wouter Planteijdt zelfs een aantal nummers de drumstokken ter hand nemen. Iedereen die The Band in de 70-er jaren heeft gevolgd weet dat een uitgebreide blazerssectie met de originele arrangementen van Allen Toussaint niet mag ontbreken.

Muziek fragmenten

1. W.S. Walcott Medicine Show (122kb, 30 Sec)

2. Up On Cripple Creek (122kb, 30 Sec)

3. Time to Kill (338kb, 30 Sec)

4. Smoke Signal (122kb, 30 Sec)

5. Where Do We Go From Here? (122kb, 30 Sec)

Links
Home page of The Band
Home page of The Band, the definitive Internet resource on one of the greatest ensembles in the history of rock music.
Sjako!
De officiele Sjako! site
Bezetting:
Hans van der Lubbe
Roland Brunt
J.B. Meijers

Wouter Planteijdt
Richard Heijerman
Maarten Veldhuis
Onno Bosch
Patrick Votrian
Merlijn Snitker
Erwin Benjamins
Rodney Calis

Concertagenda

28-01-2001
Assen
Theater de Kolk
Zaal open: ???
Try-Out

02-02-2001
Hilversum
Tagrijn
Zaal open: ???
Try-Out

04-02-2001
Bergen
Taverne
Zaal open: ???
Try-Out

10-02-2001
Sneek
Het Bolwerk
Zaal open: 21:00

15-02-2001
Zwolle
Hedon
Zaal open: 21:00

16-02-2001
Alkmaar
Atlantis
Zaal open: 21:00

17-02-2001
de Pul
Uden
Zaal open: 21:00

21-02-2001
Amsterdam
Paradiso
Zaal open: 20:00

23-02-2001
Haarlem
Patronaat
Zaal open: 20:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie