Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jonge paardensport talenten getraind door bondscoaches

Datum nieuwsfeit: 28-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchPaardensport talenten getraind door bondscoaches Hooge Mierde 28 jan- Olympisch kampioene Anky van Grunsven gaf onomwonden haar mening: Ik vind het fantastisch dat deze jonge mensen zo goed worden begeleid, ik vond het zelf ook heel leerzaam om te volgen . De opzet van het eerste trainingsweekend van het Rabobank TalentenTeam op 27 en 28 januari jl. sprak aan. De twaalf geselecteerde paardensport talenten ging na twee dagen dolenthousiast naar huis.

Bert Romp, de nieuwe bondscoach van de springruiters, en Tineke Bartels, assistent bondscoach bij de dressuur, verzorgden een intensief trainingsweekend op de Academy in Hooge Mierde. De twaalf leden van het Rabobank TalentenTeam maakten twee dagen lang kennis met de wereld van de topsport. Samen met sportpsychologen, mediatrainers en vertegenwoordigers van NOC/NSF werd een uniek programma verzorgd voor de talenten, die zich geselecteerd hadden uit een groep van 504 winnaars van de Rabobank TalentenRubrieken in het jaar 2000. Heeft dit trainingsweekend voldaan aan jouw verwachtingen, was één van de vragen op het enquêteformulier dat de Talenten moesten invullen. Nee, antwoordde een van de deelnemers, het heeft mijn verwachtingen overtroffen, het was niet normaal meer, gewoon onvergetelijk.

Voor Rianne Nalis (13) uit Wijhe, was er nóg een extraatje: zij maakte tijdens het weekend afspraken met haar idool Piet Raijmakers, op wiens stal zij het komende half jaar enkele weken gaat werken en trainen. Datzelfde geldt voor Andrea Villaverde (14) uit Halle-Zoersel, die met Olympisch kampioene Anky van Grunsven afspraken maakte voor een trainingsperiode. Beide talenten kregen deze premie omdat zij in November 2000 tijdens de Rabobank TalentenShow werden aangewezen als meest veelbelovend Talenten van het huidige TalentenTeam. Het programma voor de twaalf jonge ruiters en amazones van het TalentenTeam is ook voor de komende maanden heel leerzaam. In februari brengen zij een stalbezoek aan Olympisch kampioen springen Jeroen Dubbeldam, en in de maanden daarna bezoeken zij onder meer de stallen van Anky van Grunsven, Albert Voorn en Coby van Baalen.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie