Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN over ET recombinatie

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de tweede helft van januari plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Ma 29-01-2001 ET recombinatie

15:30 uur Drs. J.P.P. Muijrers (Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) Titel proefschrift:
Development and fundamental study of ET
recombination. A
novel DNA engineering strategy
Promotor: Prof. dr. H.P.J. Bloemers

Copromotor: Dr. A.F. Stewart (EMBL,
Heidelberg)
Drs. Muijrers beschrijft de ontwikkeling van een nieuwe methode voor de manipulatie van DNA. Ook besteedt hij aandacht aan onderzoek naar het werkingsmechanisme hiervan.
Nadat we de DNA sequenties van vele organismen kunnen lezen (door publicatie van de ene genoomsequentie na de andere), is het schrijven met DNA de volgende grote stap. Daarom is een techniek zoals ET recombinatie, die de mogelijkheden van schrijven met DNA vergemakkelijkt en uitbreidt, van groot belang voor onderzoekers. Op langere termijn is dit ook van maatschappelijk belang, aangezien het verkrijgen van onderzoeksresultaten (die weer leiden tot de ontwikkeling van ziekte-modellen, medicijnen, nieuwe medische behandelingsmethoden etc.) aanzienlijk versneld wordt. De KU Nijmegen heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL) in Heidelberg, het internationaal toonaangevend instituut op het gebied van het moleculair biologisch onderzoek. De samenwerkings-overeenkomst biedt wetenschappers de mogelijkheid onderzoek te doen aan het EMBL en in Nijmegen te promoveren. Deze samenwerking is de eerste die het EMBL aangaat met een Europese universiteit. De eerste promotie in het kader van deze samenwerking is die van drs. J.P.P. Muijrers. Joep Muijrers (Heidelberg) is mede-oprichter van Gene Bridges GmbH en daar sinds december 2000 werkzaam. E-mail: muyrers@embl-heidelberg.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie