Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluiting bedrijfsterreinen C.H. van der Leede Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 29 januari 2001
Gezamenlijk persbericht van Provincie Noord-Holland, Gemeente Den Helder

Sluiting bedrijfsterreinen C.H. van der Leede B.V. Oostoeverweg

De Provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder hebben vandaag directeur Van der Leede, van het gelijknamige grond- en sloopwerkbedrijf in Den Helder, sluiting aangezegd van de bedrijfsterreinen aan de Oostoeverweg. Aanleiding voor de sluiting vormt de laatste in een lange reeks van milieu-overtredingen die het bedrijf sinds 1980 heeft begaan. Deze handhavingsactie wordt ondersteund door het Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen.

Van der Leede B.V. heeft sinds 1980 een veelvoud aan milieu-overtredingen op haar naam staan. Variërend van het ontbreken van diverse (milieu)vergunningen voor het verrichten van bepaalde werkzaamheden, tot het illegaal opslaan en lozen van afvalstoffen in bodem en water. Waarschuwingen, proces-verbalen, dwangsommen en zelfs een strafrechterlijke veroordeling hebben het bedrijf de afgelopen jaren niet tot beter milieugedrag gebracht. Een vorig jaar geconstateerde milieu-overtreding en de reactie daarop door Van der Leede B.V., is de directe aanleiding voor de zware sanctie die Provincie en gemeente het bedrijf nu opleggen.

Van der Leede B.V. heeft sinds 1993 een gemeentelijke vergunning voor de opslag van afvalstoffen op het eigen terrein. Vorig jaar begon het bedrijf afvalstoffen op te slaan op terreinen waar het geen vergunning voor had. Dringende verzoeken van Provincie en gemeente om zelf de situatie ongedaan te maken, hadden geen effect. Bij daaropvolgende controles werden meerdere milieu-overtredingen geconstateerd, waaronder illegale lozingen. De milieuschade die door de lozingen ontstond, was voor de rechter aanleiding Van der Leede B.V. te veroordelen tot een geldboete, schadevergoeding en voorwaardelijk twee maanden stillegging. Van der Leede B.V. is hier tegen in beroep gegaan. Daarna bleek bij controles dat het bedrijf inmiddels nieuwe activiteiten zonder vergunning had gestart en wederom illegaal afvalstoffen opsloeg.
Zowel de gemeente Den Helder als de Provincie Noord-Holland hebben door deze gang van zaken het vertrouwen verloren dat het bedrijf zich nog conform de milieu-wetgeving zal gedragen. Controle op naleving van de vergunningsvoorwaarden wordt actief door het bedrijf tegengewerkt. Legale en veilige opslag van afvalstoffen is daardoor niet gewaarborgd. Provincie en gemeente hebben daarom besloten de strengste vorm van handhaving in te zetten die de Wet Milieubeheer kent : intrekken van de vergunning(en) en sluiting van de bedrijfsterreinen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie