Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winst en driecijferige omzetgroei TakeitNow over 2000

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Opnieuw winst en driecijferige omzetgroei TakeitNow over 2000. Internet-EDI-dienstverlening blijkt solide winstpeiler.

Bilthoven - 29 januari 2001. In 2000 is TakeitNow er opnieuw in geslaagd een formidabele omzetgroei te paren aan groei in winstgevendheid. De omzet van TakeitNow over 2000 is gegroeid naar een record van 5,5 miljoen gulden, circa 170% meer dan in 1999. De winst-voor-belastingen komt over 2000 uit op 380.000 gulden, een groei met 100% ten opzichte van een jaar eerder. De participaties Yourshirt.nl en Futurumshop.nl dragen nog niet bij aan de winst. Aldus de voorlopige cijfers van TakeitNow over 2000.

De omzet van TakeitNow wordt voor 65% gegenereerd door de online winkel TakeitNow.nl, 23% wordt gegenereerd door Tibet.nl waar uitsluitend bedrijven op rekening kopen (was 1,5% in 1999), en 12% wordt gegenereerd door facilitaire e-commerce-diensten, m.n. shop hosting en internet-EDI, ten behoeve van andere online winkeliers en handelspartijen. Deze laatste diensten zorgden over 2000 voor circa 50% van de toegevoegde waarde van TakeitNow, zonder welke TakeitNow ternauwernood winstgevend zou zijn. Ter illustratie van het belang van de facilitaire ecommerce-diensten: er werd in 2000 voor 14 miljoen gulden aan internet-EDI-transacties voor derden verwerkt.

Voor 2001 wordt opnieuw een driecijferige omzetgroei en tenminste evenaring van de winst verwacht. De nadruk ligt vooral op omzetgroei, waarbij voor de overleving in de huidige shake-out onder internetbedrijven een stabiele winstontwikkeling een noodzakelijke voorwaarde blijft. "Ook in 2001 handhaven we strikt het criterium dat ieder project en iedere order winstgevend moet zijn, willen we deze aannemen." Tibet.nl zal verder uitgroeien naar een zakelijk office shop, waarin naast IT-producten ook telecomproducten en kantoorartikelen aangeboden zullen worden. Ook het TakeitNow-assortiment wordt uitgebreid door verdieping van het IT-assortiment van 50.000 producten naar tenminste 100.000 producten, en opname van kantoorartikelen. Het aantal distributiepartners zal daartoe van 5 uitgebreid worden naar 9. Versnelde groei is nu mogelijk doordat concurrenten zich terugtrekken uit de consumentenmarkt en een aantal nieuwe allianties met internetaanbieders en portalen gesloten is. Met name stunten met exclusieve voordeelacties trekt veel nieuwe kopers over de drempel. Daarnaast worden door steeds nauwere samenwerking met steeds meer producenten de catalogusomschrijvingen steeds completer, waardoor kopers zich online beter op hun aankoop kunnen oriënteren dan voorheen het geval was. Naar verwachting zal de toegevoegde waarde uit facilitaire ecommerce-diensten over 2001 tenminste met twee cijfers groeien, en een belangrijke winstpijler voor TakeitNow blijven. Het aandeel transacties voor derden via de internet-EDI-server van TakeitNow zal toenemen van circa 60% in 2000 tot minimaal 85% in 2001.

Over TakeitNow, www.takeitnow.com/
TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure e-seller in Nederland haar webwinkel voor computer hardware en software. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com 50.000 producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden. MyTrade.nl (www.mytrade.nl/) is een exponent van deze ontwikkeling. TakeitNow participeert in herenkledingzaak Yourshirt.nl en fietsenzaak Futurumshop.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow.com, (info@takeitnow.com), Martijn Hoogeveen: 06-54256476

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie