Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eriks-groep breidt activiteiten in Duitsland uit

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Bron: Eriks NV
Zoek soortgelijke berichten
Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Van Directie ERIKS group nv, Alkmaar
Telefoon 072 514 12 17
Datum 29 januari 2001

DE ERIKS-GROEP BREIDT HAAR ACTIVITEITEN IN DUITSLAND AANZIENLIJK UIT

ERIKS group nv neemt met ingang van 1 februari 2001 de activiteiten van Otto Schötz Industrietechnik GmbH & Co. KG te Puchheim (nabij München), Duitsland over.

De activiteiten worden onder de naam Schötz Industrietechnik GmbH voortgezet. Deze bestaan uit de marketing en verkoop van producten en diensten op het gebied van vooral dichtingstechniek (voornamelijk dynamische dichtingen en vormwerk) en aandrijftechniek (hydrauliek, pneumatiek, mechanische aandrijvingen en lagertechniek).

Schötz behaalt met ca. 100 medewerkers een omzet van EUR 22,0 mln. en levert direct aan industriële eindgebruikers, die vooral gesitueerd zijn in Beieren. Met als basis Puchheim heeft Schötz ook verkoopkantoren in Augsburg, Neurenberg en Regensburg.

Deze overname past in het beleid van de ERIKS-groep om door middel van een roll-out strategie haar marktgebied te vergroten. Door de overname van Schötz wordt het marktgebied uitgebreid tot Zuid-Duitsland (Beieren). De activiteiten van Schötz sluiten geheel aan op die van de bestaande ondernemingen. ERIKS heeft via de Heusinger + Salmon Gruppe reeds vestigingen in en rondom Hamburg, Hannover, Bielefeld, Düsseldorf, Frankfurt en Mannheim. Over het jaar 2000 realiseerde ERIKS in Duitsland een omzet van ca. EUR 40,0 mln.

De overnamesom wordt uit eigen middelen gefinancierd. De resultaten van Schötz worden vanaf 1 februari 2001 in de geconsolideerde cijfers opgenomen en dragen direct positief bij aan het resultaat.

PROFIEL
ERIKS group nv is de Nederlandse houdstermaatschappij van een groep technische handelsondernemingen. De ERIKS-groep bestaat thans uit ruim 30 groepsmaatschappijen met vestigingen in zeven landen. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast heeft zij vestigingen in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië en Thailand). De activiteiten van de ERIKS-groep bestaan uit de inkoop, opslag, veredeling en verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment werktuigbouwkundige componenten. Met een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening worden alle bedrijfstakken van de industrie bediend.

Het huidige assortiment is ondergebracht in vijf kernactiviteiten:
§ Afdichtingstechniek (dynamische dichtingen, statische dichtingen)
§ Aandrijftechniek (hydrauliek, pneumatiek, elektronische en mechanische aandrijftechniek, lagertechniek)
§ Stromingstechniek (appendages en instrumentatie, leidingsystemen, slangen en toebehoren)
§ Industriële kunststoffen

§ Koudetechniek en klimaatbeheersing.

MISSIE
De missie van de ERIKS-groep is een toonaangevende, internationale handelsonderneming te zijn die met een breed en hoogwaardig assortiment werktuigbouwkundige componenten met daaraan gerelateerde technische en logistieke dienstverlening alle bedrijfstakken van de industrie bedient.

DOELSTELLINGEN
De ERIKS-groep wil voor haar afnemers, vanuit de gedefinieerde missie, dé innovatieve toeleverancier zijn. Gedreven door een sterk ontwikkelde groepsidentiteit, streeft de ERIKS-groep vooraanstaande marktposities in West-, Midden- en Noord-Europa na. In die regio's waar de groep eigen vestigingen heeft, wordt voor elke in het assortiment opgenomen kernactiviteit een sterk marktaandeel nagestreefd. De ERIKS-groep wil voor haar toeleveranciers de betrouwbare partner met voldoende marktaandeel en volume zijn die op basis van uitgebreide technische en logistieke kennis de gehele industriële markt bedient. Daarnaast wenst de ERIKS-groep in sterk ontwikkelde markten als Noord-Amerika en in de nog in ontwikkeling zijnde markt van Zuidoost-Azië, zelfstandig of in samenwerking met derden aanwezig te zijn.

De financiële doelstellingen, uitgaande van een autonome ontwikkeling, voor de komende 3 à 4 jaar zijn:

- een gemiddelde groei van de omzet van 10 à 15%, waarvan ongeveer de helft via autonome groei en het restant via acquisities;
- een bedrijfsresultaat in procenten van het geïnvesteerd vermogen van tenminste 20%;
- een solvabiliteitsratio van tenminste 35%;
- een dividenduitkering, voorzover de omstandigheden dit toelaten, van circa 50% van het nettoresultaat.

De realisatie van deze doelstellingen zal resulteren in een duurzame relatie met onze afnemers en leveranciers, in ontwikkelingskansen voor onze medewerkers en in een waardegroei voor onze aandeelhouders. In principe staat de ERIKS-groep open voor samenwerking met andere grote, onafhankelijke of beursgenoteerde industriële toeleveranciers. Essentieel hiervoor is dat een eventuele samenwerking met een andere partij voor alle stakeholders van de ERIKS-groep tot voordelen voor de langere termijn leidt en dat de doelstellingen sneller gerealiseerd kunnen worden. Er vinden verkennende gesprekken plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie