Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Partnerorganisaties Kerken in Aktie bieden hulp in India

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kerken in Aktie


Verwoestende aardbeving in India
Verwoestende aardbeving in India
Partnerorganisaties van Kerken in Aktie bieden hulp

Kerken in Aktie geeft f 250.000,-

Update 2, 29 januari 2001

De Indiase regering heeft het aantal slachtoffers van de aardbeving afgelopen vrijdag in de deelstaat Gujaret voorlopig vastgesteld op 20.000. Dit aantal kan de komende dagen nog oplopen. Er zijn berichten dat in het zwaar getroffen Kutch district nog 150.000 mensen onder het puin liggen. De aardbeving had een kracht van 7.9 op de schaal van Richter en was de zwaarste in vijftig jaar in de aardbevingsgevoelige deelstaat.

Met man en macht wordt gezocht naar mogelijke overlevenden. Tienduizenden gewonden en daklozen worden tussen de puinhopen op straat opgevangen. De hulpverlening zwaar gehinderd door o.a. bemoeilijkt door herhaaldelijk stroomuitval, verwoeste wegen, ziekenhuizen en andere gebouwen.

Voor ACT Internationaal, waarbij ook Kerken in Aktie is aangesloten, zijn in rampgebied de Indiase hulporganisaties CASA en LWF aanwezig. CASA heeft afgelopen vrijdag een team van 18 hulpverlener naar Gujarat gestuurd en afgelopen zondag hebben zich bij deze groep nog eens 21 hulpverleners uit andere delen van India gevoegd. CASA werkt in drie gebieden: Ahmedabad (hoofdstad), Bhuj (stad waar de meeste mensen zijn omgekomen) en Mehsana. De organisatie distribueert voedsel (gekookt en droog), drinkwater, dekens kookspullen en materialen voor tijdelijk onderdak. CASA heeft zich ten doel gesteld om 35.000 mensen te helpen.

Zowel van CASA als LWF wordt een hulpprogramma verwacht met een omvang van 3,5 miljoen gulden. Kerken in Aktie heeft in eerste instantie f 250.000,- bijgedragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie