Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: aanrijdingen op de A28 (vervolg)

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vervolg op het persbericht van de aanrijdingen op de A28 16:46 maandag 29 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Het ongeval is ontstaan doordat een 34 jarige automobiliste uit Muntendam door nog onbekende oorzaak slipte en in de middenberm terechtkwam. Een achter haar rijdende automobilist uit Groningen kon de auto niet meer ontwijken en reed er tegenaan. Deze automobilist belandde ook in de middenberm. Een daarachter rijdende personenauto, bestuurd door een 32 jarige inwoner van Groningen, reed ook tegen de gedeeltelijk in de berm staande auto van de Muntendamse. Door deze aanrijding vlogen de beide autos in brand. De Groninger reed nog tegen een andere auto aan en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De brandweer, die snel ter plaatse was, bluste de beide autobranden. Door de file die ontstond botsten even later nog twee autos op elkaar. Door het ongeval werd de westelijke rijbaan van de A28 afgesloten. Tegen 8.30 uur was de gehele weg weer vrij.

Op de andere kant van de A28 ontstond een file die voornamelijk werd veroorzaakt door kijkers.

Getuigen gevraagd
Ter hoogte van de afslag Tynaarlo gebeurde ook een kopstaart aanrijding. De toedracht van deze aanrijding is de politie niet duidelijk. Daarom worden getuigen gevraagd i.v.m. deze aanrijding. Een 44jarige bestuurster van een personenauto, woonachtig in Gendringen reed met haar personenauto over de A 28 in de richting van Groningen, vermoedelijk over de uitvoegstrook in de richting van Tynaarlo. Door onbekende oorzaak raakte deze auto een andere personenauto. Vervolgens werd ook nog een derde personenauto geraakt. De bestuurster uit Gendringen werd licht gewond overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie