Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WinkelKompas Eemland: nieuwe koers voor de detailhandel

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel

Persberichten Kamer van Koophandel Gooi- en EemlandWinkelKompas Eemland: nieuwe koers voor de detailhandel!

Op 29 januari a.s. verschijnt het "WinkelKompas Eemland" waarin een toekomstbeeld voor de detailhandel in de regio Eemland wordt uitgezet. Het WinkelKompas is een initiatief van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland en MKB Nederland en uitgevoerd door het adviesbureau Droogh Trommelen Broekhuis. Tijdens een speciaal congres op maandagavond 29 januari nemen Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland en Ide Vos, voorzitter van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland het WinkelKompas officieel in ontvangst. In het rapport worden alle winkelcentra van enige omvang in de regio Eemland, inclusief Nijkerk, Hoevelaken en Scherpenzeel onder de loep genomen. De huidige winkelstructuur wordt in beeld gebracht en beoordeeld, terwijl per winkelcentrum verbetermogelijkheden worden aangegeven. In het rapport worden bovendien actuele ontwikkelingen in de detailhandel, veranderingen in het consumentengedrag e.d. in kaart gebracht. In een aantal centra is voorts een klantenherkomstanalyse uitgevoerd, waarbij ook is gevraagd naar de vervoerswijze.

Dit alles levert een uitgebreid en gedetailleerd beeld van de Eemlandse detailhandelsstructuur op. De meerwaarde van het WinkelKompas is, dat dit verder gaat waar de meeste onderzoeken stoppen. Per winkelcentrum wordt een concrete lijst van actiepunten aangereikt. De bedoeling is, dat deze door de betrokken ondernemersvereniging en de gemeente wordt opgepakt.

De initiatiefnemers leveren met dit WinkelKompas een bijdrage aan de versterking van de detailhandelsstructuur in de regio. De detailhandel is immers volop in beweging, de consument is minder voorspelbaar, de concurrentie wordt heviger en e-commerce is niet meer te stuiten. Niet alleen de detailhandel moet hierop alert inspelen, maar ook is afstemming op regionaal en provinciaal niveau nodig.

De Kamer van Koophandel en MKB Nederland zijn bereid in de volgende fase een actieve rol te spelen bij het uitvoeren van de actiepunten. In elke gemeente zullen de resultaten en het WinkelKompas en de actiepunten in afzonderlijke bijeenkomsten met de winkeliersvereniging en de gemeente worden besproken.Nadere informatie: Ton Voortman, secretaris Kamer van Koophandel, tel.033-4535765
Catharina Bijlsma, regionaal secretaris MKB Provincie Utrecht, tel.020-4486720

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie