Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: Fryslân

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 29-01-2001
Politieberichten van maandag 29 januari (07.00 -13.00)

Drachten: inbraak auto
Tussen zondag 20.00 uur en 06.30 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Ludingakerke. Het portier werd verbogen. Ontvreemd werd een radio-cdspeler ter waarde van circa 700 gulden. Een 32-jarige Drachtster heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: inbraak bedrijf
Maandag tussen 01:30 uur en 08:00 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Stationsstraat. Hierbij werd de stereo-instalatie weggenomen. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Engwierum.

Harlingen: auto in brand
Maandag omstreeks 09.20 uur reed een 50-jarige automobiliste uit Harlingen over de Spoorstraat. Toen ze een brandlucht rook heeft ze de auto stilgezet. Toen de auto vol rook stond is de brandweer gebeld. Deze heeft de brand geblust. In de auto is, rond het stuur, is alle bedrading finaal weggeschoeid. Waarschijnlijk is de auto total loss.

Gorredijk: diefstal autoruiten
Bij een bedrijf aan de Wetterkant is tussen zondag 05.00 uur en maandag 08.30 uur van een busje de rechterzijruiten uitgenomen, inclusief de rubbers. Deze zijn meegenomen door de verdachte(n). Van een ander busje is het linkerachterruit op dezelfde wijze uit- en weggenomen. Ook werd geprobeerd het voorste linkerzijruit weg te nemen, maar dit mislukte. Beide bestelbussen raakten bij de raamsponning beschadigd. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Heerenveen.

Ureterp: getuigenoproep in verband met aanrijding Maandag om 09.55 uur reed een lesauto over de rijbaan bij Opperhaudmare in de richting van Wijnjewoude. De auto werd bestuurd door een 36-jarige inwoner uit Drachten met als juridische bestuurder de 40-jarige rij-instructeur, eveneens uit Drachten. In een bocht naar links begon een, vanuit de andere richting naderende, auto een inhaalmanoeuvre. De lesauto moest uitwijken, omdat de tegenligger half op de linkerrijbaan reed. Ondanks ingrijpen van de rij-instructeur raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt, waarna het voertuig begon te draaien en via de linkerberm en sloot in het weiland tot stilstand kwam. Beide inzittenden raakten niet gewond. De veroorzaker van het ongeluk stopte niet en reed door in de richting van Drachten. Het betreft vermoedelijk een witte Opel Kadett. De politie van Drachten komt graag in contact met de bestuurder van de Opel Kadett of met eventuele getuigen via het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 - 8844.

Tytsjerk: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 11.50 uur reed een 32-jarige automobilist uit Gytsjerk over de Rijksstraatweg in de richting van Hardegarijp. Zijn snelheid bedroeg 158 kilometer per uur. Ter plaatse is 100 kilometer toegestaan. De bestuurder is staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Noorwolde: oplichting
Zaterdag 20 januari, omstreeks 10:45, was een 81-jarige inwoner van Noordwolde naast zijn woning aan het sneeuwschuiven toen er een voor hem onbekende vrouw aan kwam lopen. De vrouw sprak hem aan en vroeg hem of hij sokken wilde kopen ten behoeve van de kerk. De aangever zei dat hij daar geen belang bij had. De vrouw liep toen het schuurtje binnen en zei tegen de vrouw van de aangever dat zij niet alleen sokken, maar ook koffie te koop had. Zij vertelde dat zij 5 pakken koffie verkocht voor een bedrag van 17,00 gulden en dat ze dan 1 pak koffie gratis zouden krijgen. Hier had de vrouw wel oren naar en ze ging akkoord. Hierop ging de aangever zijn portemonnee halen en gaf haar daaruit twee biljetten van 10 gulden. Ook had de aangever een biljet van 100 gulden in zijn portemonnee. De vrouw zei dat ze de koffie eerst uit de auto ging halen en dat ze dan het biljet van 100 wel even voor hem wilde wisselen zodat hij wat meer kleingeld in de portemonnee had. Omdat de vrouw er zo netjes uitzag en heel beleefd was, vertrouwde de aangever haar blindelings en gaf haar het geld mee. Vervolgens ging zij weg om zogenaamd de koffie op te halen, maar zij kwam niet meer terug. De vrouw heeft deze handelwijze ook elders toegepast. Graag komt de politie in contact met mensen die ook met deze vrouw te maken hebben gehad op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 - 8844.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie