Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA vindt reactie NOS op AVRO-programmering ongepast

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Joop Atsma: NOS mag geen staatsomroep worden

"De NOS mag geen staatsomroep worden" zegt Tweede Kamerlid Joop Atsma in reactie op het ingrijpen van de zendercoördinator van de NOS in de winterprogrammering 2001-2002 van de AVRO.

De zendercöordinator voor Nederland 1 greep in, omdat hij verwacht dat de programma's die de AVRO op dit net wil gaan uitzenden te weinig kijkers zullen gaan trekken.

Ingrijpen van NOS "ongepast"
Atsma noemt het ingrijpen van de zendercöordinator "ongepast". "De NOS moet zich niet met de inhoud van programma's van andere omroepverenigingen bezighouden. Dat doen de leden wel."

Atsma herinnert eraan dat vandaag precies een jaar geleden de Concessiewet in de Tweede Kamer werd behandeld. Toen is niet alleen het aantal netten vastgesteld, maar ook het takenpakket van de omroepverenigingen.

Ook is toen gezegd dat de NOS geen staatsomroep mocht worden. De Kamer was van mening dat de omroepverenigingen en hun leden het belangrijkste bestanddeel van het publieke bestel vormen.

Vragen over ingrijpen NOS
Atsma wijst er ook op dat de partners van de AVRO op Nederland 1 geen moeite hebben met de prorgramma's. Waarom de NOS dan wel?, zo vraagt hij zich af.

Joop Atsma is van plan om morgen, tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer, aan staatsecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur) vragen te stellen over het ingrijpen door de NOS.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie