Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid/09.15 uur

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid/09.15 uur
Woninginbrekers aangehouden

AMERSFOORT Op zondagavond omstreeks kwart voor zeven, werden drie mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een woning gelegen aan de Stoutenburgerlaan.

Een getuige zag de mannen rond de woning lopen en vervolgens instappen in een auto. Omdat hij de zaak niet vertrouwde stapte hij in zijn auto en reed achter de mannen aan en waarschuwde de politie per mobiele telefoon en gaf de positie van de mannen door.

De politie kon de drie mannen, in de leeftijd van 20, 33 en 43-jaar afkomstig uit Den Helder, Nijkerkerveen en Delfzijl op de Nijkerkerstraat aanhouden.

Nader onderzoek bij de woning wees uit dat de mannen geprobeerd hadden een raam open te breken. Vermoedelijk zijn ze toen gestoord bij hun werkzaamheden en zijn vervolgens weggereden. Het drietal is ingesloten voor verhoor.

Jongens pakken tas af

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een 82-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar tas. De vrouw liep tussen kwart voor elf en elf uur over de van de Undinestraat richting de Ariaweg.

Plotseling werd haar handtas van haar schouder getrokken. De vrouw zag vervolgens twee jongens wegfietsen in de richting van de Ariaweg met haar tas. Het betrof hier twee jongens (getint van huidskleur) op een fiets, leeftijd tussen 13 en 15-jaar waarvan de passagier een oranje muts op had.

Getuigen van deze laffe straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie van Eemland zuid onder telefoonnummer 0900-8844.

WOUDENBERG- Op zondagochtend, omstreeks zes uur, werden vier jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar afkomstig uit Veenendaal aangehouden nadat ze betrokken waren geweest bij een aanrijding.

Bij een tankstation gelegen aan de A 12 was de auto waarin de jongens reden, tegen een paal van de overkapping van het tankstation gereden. Na de aanrijding renden de vier jongens hard weg. De politie werd gewaarschuwd en constateerde dat de auto van diefstal afkomstig was. De politie ging op zoek naar de inzittenden. Op 3 kilometer afstand van het ongeval trof de politie de jongens lopend aan op de A 12 aan.

Ze werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de aanrijding raakte een van de jongens gewond aan zijn hoofd. Hij droeg geen autogordel en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit aan die vervolgens brak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie