Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam Anders solidair met ontslagen havenarbeiders

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Amsterdam, maandag 29 januari 2001

Amsterdam Anders solidair met ontslagen havenarbeiders

Gemeente moet verantwoordelijkheid nemen tegen leeftijdsdiscriminatie.

In 1999 zijn 100 havenpoolers ontslagen. Nu is er weer volop werk in de Amsterdamse haven. NV Werk (100% gemeente Amsterdam) heeft een wervingscampagne voor een zogenaamde instroompool aangekondigd. 26 ex-havenarbeiders is die camapagne in het verkeerde keelgat geschoten. Zij willen als eerste in aanmerking komen voor de nieuwe banen.

Op 25 januari 2001 vroeg de fractie van Amsterdam Anders/De Groenen of het waar was dat een 54-jarige Amsterdammer en ex-havenpoolmedewerker, vanwege zijn leeftijd was afgewezen. De wethouder heeft hierop nog niet gereageerd. Wel heeft de advocaat van de gemeente, Wiarda, een reactie gegeven. Volgens de gemeenteadvocaat doet de gemeente en NV werk niet aan leeftijdsdiscriminatie maar zouden sommige havenwerkgevers niet zitten te wachten op ouderen.

Amsterdam Anders wil weten welke havenwerkgevers geen ouderen willen. Amsterdam Anders wil weten of de gemeente zaken doet met werkgevers die geen ouderen van de instroompool willen afnemen. Amsterdam Anders wil weten wat de gemeente doet om deze werkgevers op andere gedachten te brengen. Stilzitten maakt de gemeente medeplichtig aan leeftijdsdiscriminatie. De gemeentelijke overheid mag niet meewerken aan een constructie waarbij ouderen worden ontslagen en jongeren hen moeten vervangen.

De gemeente moet haar verantwoordelijkheid nemen. Het wordt hoog tijd dat de wethouder het initiatief neemt om alle partijen (de huidige havenpool SPANO, havenbedrijven, vakbonden, en de procederende havenwerkers) om tafel te krijgen.

bijlage:
vragen AA 25 januari 2001

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie