Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog geen akkoord over CAO timmerindustrie

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV Bouw
Zoek soortgelijke berichten

datum: 29-01-2001 / bericht: 2 van 22Nog geen witte rook timmer-CAO

Van de onderhandelingstafel timmerindustrie is nog geen witte rook opgestegen. Op woensdag 24 januari kwamen de werkgevers de bonden onvoldoende tegemoet. Bovendien had de onderhandelingsdelegatie van werkgevers wéér onvoldoende mandaat om een goede CAO af te sluiten.

Er blijft dus een groot gat tussen de vraag van FNV Bouw en het bod van werkgevers. Toch hebben partijen afgesproken op 12 februari opnieuw te onderhandelen.

Het gaat in de loonparagraaf niet alleen over een verhoging met 6 procent, maar ook over het behoud van de prijscompensatie. Werkgevers willen dat initiële loonsverhogingen niet meer gelden voor werknemers die méér verdienen dan de lonen die de CAO noemt. Deze werknemers zouden nog slechts de prijscompensatie mogen krijgen.

Verder willen werkgevers niet of nauwelijks kijken naar verlofmogelijkheden. FNV Bouw vindt het in de huidige tijd van het grootste belang dat werknemers meer zeggenschap hebben over hun werktijden. De bond wil ook afspraken maken over internationale solidariteit; werkgevers zijn daarin uiterst terughoudend.FNV Bouw
Postbus 520
3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575575
Fax: (0348) 423610
E-mail: (info@fnvbouw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie