Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-01

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-01-2001
1ePersberichtmaandag29januari2001


Politieberichten

Eindhoven: Beroving
Zondagavond rond 21.30 uur is een 50-jarige man op de Stratumsedijk van zijn jas, portemonnee en gsm beroofd. Het slachtoffer wandelde vanaf het Stratumseind richting Stratumsedijk. Toen hij net op de Stratumsedijk was stopte er een auto naast hem met drie mannen er in. De bestuurder vroeg in de Franse taal de weg. Op dat moment stapte een man die achter in de auto zat uit en ging achter het slachtoffer staan. Hij bedreigde hem met een groot mes en eiste geld. Het slachtoffer raakte licht gewond aan zijn hand toen hij zich tegen het mes wilde beschermen. Hij moest zijn jas afgeven waar hij zijn portemonnee met ongeveer f. 3000,- en een gsm in had zitten.

Eindhoven: Baldadige jongeren aangehouden
Op de Bredalaan zijn zondagmiddag rond 16.20 uur vier Eindhovense jongens van 14, 15 (2x) en 16 jaar aangehouden. De jongens worden verdacht van het gooien van eieren tegen de raam van een woning aan de Struyckenstraat. Het gooien met eieren tegen het raam van de woning is begonnen op 15 oktober 2000. Sindsdien zijn reeds acht meldingen binnengekomen vanaf dit adres. Van andere adressen in de wijk zijn ook meldingen binnengekomen. De politie heeft extra aandacht besteed aan dit feit en zag de vier verdachten zondag over de Bredalaan lopen. Na een korte achtervolging konden ze aangehouden worden. De jongens bekenden de daad en gaven aan ook eieren tegen andere panden te hebben gegooid. Uit de verklaringen kwam naar voren dat er nog een vijfde verdachte was. Deze 15-jarige Eindhovenaar heeft zich zondag rond 19.35 gemeld op het politiebureau en is ook gehoord. Ook hij bekende wel eens mee te hebben gedaan. Na verhoor zijn de vijf verdachten naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Zondagavond om 23.20 uur is in een horecagelegenheid aan het Stratumseind een 23-jarige man uit Breda aangehouden. De man gedroeg zich daar vervelend. Hij schopte en duwde meerdere malen tegen de gokkast, waaraan hij stond te spelen. De 41-jarige eigenaar uit Eindhoven sprak hem daarop aan. De man nam dat niet en sloeg de eigenaar recht in het gelaat. Vervolgens nam de 23-jarige man een glas van de bar en gooide die naar de Eindhovenaar. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 0.20 uur raakte bij een vechtpartij op het Stratumseind een 30-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats gewond. Even daarvoor had hij met een onbekende man onenigheid gehad in een cafetaria. Vervolgens verlaten zij de cafetaria en lopen naar een aldaar gelegen parkeerterrein. Even later komt de 30-jarige man terug in de cafetaria. Zijn hoofd zit onder het bloed. De mannen hadden hun ruzie voortgezet op het parkeerterrein. Daar heeft de onbekende man de 30-jarige meerdere malen gestoken met een mes. Het slachtoffer is voor behandeling daarvan overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte benzinediefstal aangehouden Maandagochtend rond 00.40 uur werd op de Fakkellaan een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van benzine uit een auto op een parkeerplaats aan de Fakkellaan. In de auto van de verdachte trof de politie een jerrycan, een slang met een pompje, een schroevendraaier en een tankdop van een andere auto op de Fakkellaan aan. De 25-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Verlichtingscontrole
Op de 3e Haagstraat zijn zondagavond 8 bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder goede verlichting.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan het Beursplein is tussen zondagochtend 11.30 en maandagochtend 2.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit naast de voordeur in te gooien. Uit de woning worden een TV, twee videorecorders en een stereoset vermist.

Best: Man overvallen
Zondagavond rond 20.00 uur is een 71-jarige man in de Broekstraat in zijn woning door twee mannen overvallen. De man was alleen thuis en hoorde dat zijn achterdeur werd opengebroken. Het slachtoffer werd door twee met bivakmutsen gemaskerde mannen, vastgepakt en gekneveld. Een van de twee overvallers bleef bij het slachtoffer terwijl de andere man de woning doorzocht. Nadat die woning doorzocht was vertrokken de twee. Het slachtoffer wist zich te bevrijden en vluchtte zijn woning uit. Hij werd in de buurt opgevangen. Het is nog niet bekend wat de daders gestolen hebben.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Hoofdstraat is tussen zondagavond 21.00 en 22.45 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken XP-89-JZ gestolen.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag kwam bij een eenzijdig ongeval op het verkeersplein Kempenweg - Oude Grintweg de 17-jarige bromfietser uit Eindhoven door onbekende oorzaak ten val. Hij reed daar over de Kempenweg rechtdoor het verkeersplein op. Zijn 15-jarige bromfietspassagiere uit Oirschot raakte daarbij gewond. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar been.

Bladel: Verkeersongeval
Een 23-jarige man uit Hapert is zondagavond om 19.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Klein Terkooijen in Bladel. In een bocht naar links verloor de man de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Bladel: Caravaninbraken
Bij een controle zondagavond bleek dat er was ingebroken in vier caravans op een camping aan de Troprijt. Van een caravan zijn de toegangsdeuren opengebroken. Bij de overige werd een ruit vernield. Onbekend wat er werd weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie