Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van maandagmorgen 29 januari 2001
10:54 maandag 29 januari 2001

Bert Peters, 0592 - 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Bovensmilde, bromfietsers botsen
Gisteravond reed een 17-jarige bromfietser uit Assen over het fietspad langs de Hoofdweg. In een flauwe bocht botste hij tegen een tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Assen. Hoewel beiden verklaarden dat zij rechts reden raakten zij elkaar met de linkerschouder waardoor zij kwamen te vallen. Met lichte verwondingen werden zij naar het WZA overgebracht.

Nieuw-Amsterdam, echtelijke ruzie eindigt in sloot Gisteravond reed een 52-jarige man uit Losser met zijn auto en aanhanger over de Herendijk. Zijn vrouw vond het niet goed dat hij reed terwijl hij alcohol had gedronken en gaf hem een klap op zijn neus. Hij verloor de macht over het stuur en reed in een rechts van de weg gelegen kanaaltje, de auto kwam net met het rechtervoorwiel in het water. De aanhangwagen kantelde en kwam ook deels in het water terecht. De inzittenden, man, vrouw en twee kinderen, konden de auto verlaten. Na alcoholcontrole bleek de man een promillage te hebben van 0,7. Hem werd een transactie aangeboden van fl. 410,-. Een bergingsbedrijf haalde de auto en de aanhangwagen uit de sloot.

Paterswolde, woninginbraak
Werd het afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Goudsbloemweg. Via een geforceerde achterdeur kon men binnenkomen waarna sieraden werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend. De 53-jarige bewoonster deed aangifte.

Assen, woninginbraak
Werd het afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Robijnstoep. Via een geforceerde achterdeur kwam men binnen. De stereo-installatie en een portemonnee werden weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 30-jarige bewoner deed aangifte.

Dwingelo, schietpartij
Werd gisteravond omstreeks 18.45 uur een bewoner aan de Weiden bedreigd en beschoten. Vier mannen kwamen bij hem aan de woning en bedreigden hem. Eén van de mannen schoot een aantal malen op deze bewoner waarna zij wegrenden. De bewoner werd niet geraakt. De identiteit van de daders is nog onbekend evenals met welk soort vuurwapen geschoten is. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Onderzoek moet verder duidelijkheid geven.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie