Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo 29-01-2001

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 29-01-2001 Mediaberichten maandag 29 januari 2001 (tot 12.30 uur)

BERGEN Verkeersongeval onder invloed

BERGEN Bij een verkeersongeval op de Jeroen Boschstraat is zondagavond rond 19.40 uur een inwoner (leeftijd nog onbekend) van Bergen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 20-jarige automobilist uit Well bij het achteruitrijden een stuurfout maakte waarna hij de voetganger aanreed. Volgens getuigen was de man kort voor het ongeluk met hoge snelheid langs een groep voetgangers gereden. Een van hen had zijn fiets omhoog getild en maakte een gebaar alsof hij deze naar de auto wilde gooien. De 20-jarige hoorde vervolgens een klap, waarna hij remde en snel achteruit reed naar de voetgangers. Hierbij maakte hij een stuurfout waardoor hij een van hen, de inwoner van Bergen, aanreed en vervolgens tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. Politiemedewerkers die ter plaatse waren gekomen naar aanleiding van de melding namen een blaastest af waarna de man werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat de man teveel dronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 7 uur. De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek genomen.

REGIO Vijf dronken automobilisten

MAASBREE- De politie heeft zondagavond een 40-jarige automobilist uit Blerick aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 18.50 uur over de Provinciale weg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 410 gulden en een rijverbod voor 2 uur opgelegd.

ROERMOND De politie heeft zondagavond een 41-jarige automobilist uit Herten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 20.50 uur over de Mijnheerkens toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 410 gulden en een rijverbod voor 2 uur opgelegd. Later is in Roermond nog een 23-jarige bromfietser uit die plaats betrapt met drank op achter het stuur. De man reed aan de linkerkant over het Munsterplein toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 7 uur.

HUNSEL De politie heeft zondagavond een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 22.00 uur over de Rijksweg 75 toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Hij kreeg daarbij een rijverbod voor 8 uur. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en is er een rijproef aangevraagd bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen voor de 40-jarige.

HEYTHUYSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 53-jarige automobilist uit Haelen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 02.00 uur vanaf de provincialeweg de Noorderbaan op. Aangezien hier een geslotenverklaring geldt werd hij gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 3 uur.

ROGGEL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige automobilist uit Heythuysen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 00.15 uur over de Berkenlaan toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 1 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie