Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Openlijke geweldpleging

HOUTEN Op zondag 28 januari zijn twee mensen op het Rond in Houten door een groep jongeren mishandeld.

Omstreeks 17.10 uur liepen een echtpaar, hun zoon en zijn vriendin, over het Onderdoor. Zij liepen onder het spoor door in de richting van Het Rond. Een groep jongeren van 8 licht getinte en één blanke jongen begon hen zonder enige aanleiding uit te schelden met racistische opmerkingen. Ze liepen door Het Rond op, maar de groep ging achter hen aan en bleef racistische opmerkingen maken.

Op Het Rond werden de 51-jarige vader en zijn 24-jarige zoon, beiden uit Houten, omsingeld door de groep. De zoon werd tegen zijn hoofd getrapt en gestompt. Hij liep hierdoor een blauw oog en een pijnlijke kaak op. Ook de vader werd tegen zijn hoofd getrapt en hield daar een gezwollen lip aan over. Daarna vluchtte de groep.

Het enige signalement wat de slachtoffers konden geven is dat de enige blanke jongen van de groep 14-16 jaar oud was en dat hij strak gekamd lichtblond haar had met een scheiding in het midden. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling in.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op zondag 28 januari een alcoholcontrole op de Utrechtseweg gehouden.

De controle vond plaats van 23.30 uur tot 00.45 uur. Van de ongeveer 50 bestuurders die moesten blazen, bleek slechts één bestuurder teveel te hebben gedronken. Deze man, 46 jaar oud en afkomstig uit Lopik, blies een `A` (Alarm). Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 415 ug/l. (1,05 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie