Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-01-2001 Persbericht politie district Maastricht Maandag 29 januari 2001

Maastricht; Autodief aangehouden

Op zondagavond, omstreeks 19.40 uur, werd op de Luikerweg in Maastricht een 42 jarige man uit Heerlen aangehouden. De man wilde op een parkeerplaats gelegen aan de Luikerweg parkeren toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het voertuig waarin hij reed bleek te zijn gestolen in Hoensbroek. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht; Alcohol en verkeer

Op zondagmiddag, omstreeks 16.00 uur, vond op de Vijverdalseweg een aanrijding met alleen blikschade plaats. Bij het opnemen van de aanrijding bleek dat de bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.4 o/oo, bijna driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man, een 70 jarige man uit Maastricht werd proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Maastricht; Inbraken

Zondagnamiddag werd ingebroken in een woning gelegen in de Felix Bockenstraat in Maastricht. Het is onduidelijk hoe men zich toegang heeft verschaft. Uit de woning werden een stereoinstallatie, videorecorder, twee mobiele telefoons en sieraden gestolen.

Zondagavond werd ingebroken in een parochiehuis gelegen aan de Tongerseweg in Maastricht. De toegang verschafte men zich na het vernielen van een ruitje. In het pand werden kasten doorzocht. Gestolen werd een hoeveelheid chips, een koffiezetapparaat en een partij theedoeken. Een fles frisdrank werd over de grond gegoten en in het toiletgedeelte gooide men schoonmaakmiddelen over de grond.

Maastricht; Aanhouding na mishandeling

Zondagavond, omstreeks 23.35 uur, werd in de Stationsstraat een 56 jarige man uit het Duitse Selfkant aangehouden. De man had even tevoren een 28 jarige vrouw uit Maastricht mishandeld. De vrouw stond met bekenden in de Stationsstraat toen de verdachte passeerde en schunnige opmerkingen maakte aan het adres van een van de personen. Toen de vrouw hier iets over zei kreeg ze van de verdachte twee klappen in haar gezicht. De verdachte verdween vervolgens in een cafe gelegen in de Stationsstraat. Toen de politie arriveerde kwam de man net uit het cafe. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Maastricht; Aanhouding fietsendief

In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 1.00 uur, werd in de Stadhuisstraat een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. Een surveillerende patrouille zag de man met een afgesloten fiets over de Wilhelminabrug lopen. Bij het zien van de politie zette de verdachte de fiets vlug tegen een hekwerk en wilde doorlopen. Hij werd door de politie gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij de fiets vlak tevoren op de Markt had gestolen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Meerssen; Etalagekraak

In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 3.00 uur, werd de ruit van een modezaak gelegen in de Beekstraat in Meerssen ingeslagen. Via de kapotte ruit werd de zaak betreden. Gestolen werd herenkleding. Getuigen hebben een witte of beige personenauto zien wegrijden.

Maastricht; Inbreker aangehouden

In een woning aan de Heerderweg werd in de nacht van zondag op maandag, omstreeks 4.00 uur, een 22 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man had de voordeur geforceerd en werd door twee bewoners in het huis betrapt. De man werd opgehouden in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie