Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 29-01-2001 Persbericht district Den Bosch

DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT GEVAARLIJKE SITUATIES (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen heeft een 33-jarige dronken inwoner uit s-Hertogenbosch het verkeer ernstig in gevaar gebracht door zijn rijgedrag. Een agent raakte bij de arrestatie van de man lichtgewond. De automobilist negeerde op de kruising Onderwijsboulevard / Chr. Huygensweg / Simon Stevinweg en de Copernicuslaan in zijn woonplaats het rode verkeerslicht. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto nabij de Stationstunnel een stoeprand raken waardoor hij op het fietspad tot stilstand kwam. Een voetgangster kon nog net opzij stappen en voorkwam zo dat zij werd aangereden. De automobilist ging er met zijn auto vandoor en negeerde een door de politie gegeven stopteken. Op de Havensingel kon de Bosschenaar tot stoppen worden gedwongen. Daar bleek dat hij vermoedelijk behoorlijk wat aan Bacchus had geofferd. Hij weigerde mee te werken aan een ademtest. Bij zijn aanhouding gedroeg hij zich zeer agressief naar de agenten toe. Het drietal kwam al vechtend op de grond terecht, waarbij een agent een kapotte broek en geschaafde knieën opliep. Uiteindelijk wisten zij de man in de boeien te slaan. Tijdens het vervoer naar het bureau bedreigde hij de agenten en hun familie met de dood en trok een heel arsenaal van scheldwoorden open. Bij zijn voorgeleiding op het bureau gedroeg hij zich zo agressief dat hij aan handen en voeten geboeid moest worden. Hij is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en voor de strafbare gedragingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES TEAM VERKEERSHANDHAVING (Drunen en Empel)

Zondagmiddag/-avond heeft het team verkeershandhaving van de Politie Brabant-Noord in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid twee snelheidscontroles gehouden.

Lipsstraat Drunen: Op de Lipsstraat zijn 18 bestuurders bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. Zeven van deze bestuurders droegen tevens geen autogordel, waarvoor ook proces-verbaal is opgemaakt.

Hustenweg Empel: Zondagavond is gecontroleerd op de Hustenweg in Empel. In 33 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de max.snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/h.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 37-jarige Bosschenaar op heterdaad aangehouden voor diefstal van een fiets op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch. Een oplettende getuige zag dat de man een fiets wegnam en belde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte korte tijd later op het Kapelaan Koopmansplein worden aangehouden en ingesloten.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan het Slijpersstraatje in s-Hertogen-bosch. Uit het pand zijn o.a. een paar sieraden ontvreemd.

DEURMAT AANGESTOKEN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is schade ontstaan door een brandende rubberen deurmat bij een woning aan de Newtonlaan in s-Hertogenbosch. De mat lag aan de buitenzijde voor de woning en is vermoedelijk aangestoken. De bewoners hebben niets van het voorval gemerkt en ontdekten vanmorgen in de gang o.a. rook-en roetschade.

MAN MISHANDELD VRIENDIN (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 24-jarige Bossche op de Postelstraat in s-Hertogenbosch mishandeld door haar 31-jarige vriend. De vrouw liep door de klappen o.a. een gezwollen kaak op en moest voor behandeling naar het GZG. De verdachte zat al de hele dag in het café en had de nodige alcohol genuttigd. Zijn vriendin besloot hem kleding te brengen zodat hij de nacht bij een collega kon doorbrengen. De man ging daarop door het lint en probeerde op straat hun zoontje uit de auto te pakken. De Bossche belette dat en werd diverse malen door de man geschopt en geslagen. Uiteindelijk kwam een onbekende passant tussenbeiden en kreeg de vrouw kans met haar zoontje naar het ziekenhuis te rijden. De verdachte is terplaatse door de politie aangehouden. Hij gedroeg zich agressief en probeerde uit de surveillanceauto te ontsnappen. Hij is geboeid naar het bureau gebracht en ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE (Heusden)

Maandagmorgen zijn bij een snelheidscontrole door politieteam Heusden op de provinciale weg N267 in Heusden 21 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 154 km/h.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie