Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parnassia verwelkomt negen Filippijnse verpleegkundigen

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
Den Haag, 29 januari 2001

Parnassia verwelkomt 9 Filippijnse verpleegkundigen

Parnassia, psycho-medisch centrum in Den Haag heeft afgelopen weekend negen Filippijnse verpleegkundigen, die in de instelling komen werken, verwelkomd. De verpleegkundigen beginnen woensdag met een inwerkprogramma binnen twee onderdelen van Parnassia, namelijk de zorgcircuits GGZ voor Ouderen en Verpleeghuiszorg. Na deze inwerkperiode worden zij binnen deze twee zorgcircuits ingezet in de cliëntenzorg.

Parnassia, psycho-medisch centrum kampt, net als veel andere gezondheidszorginstellingen in Nederland, reeds langere tijd met een groot tekort aan verpleegkundig en verzorgend personeel. Op dit moment zijn er binnen de twee eerder genoemde zorgcircuits zo'n 20 vacatures. De verwachting is, mede gezien de landelijke prognoses, dat dit tekort nog zal toenemen. Om toch continuïteit in zorg te kunnen bieden en de werklast voor de huidige medewerkers te verminderen, heeft Parnassia diverse maatregelen genomen om personeel te werven en te behouden. Het aanstellen van Filippijnse verpleegkundigen is een van die maatregelen, naast bijvoorbeeld het deelnemen aan banenmarkten en het organiseren van advertentiecampagnes.

In totaal werken er nu negen Filippijnse verpleegkundigen in de circuits GGZ voor Ouderen en Verpleeghuiszorg van Parnassia, psycho-medische centrum. Zij zijn allen zeer goed opgeleid en hebben een aantal jaren werkervaring in hun vakgebied. De Filippijnse verpleegkundigen spreken goed Nederlands. Zij hebben hiertoe reeds in de Filippijnen een intensieve taalcursus gevolgd. Ook zullen zij in de komende periode nog taallessen volgen. De verpleegkundigen zijn via het Haagse bureau Odian bij Parnassia gedetacheerd. Zij ontvangen een salaris conform CAO Ziekenhuiswezen. De verpleegkundigen hebben voor de duur van 1 jaar een werkvergunning gekregen.

Parnassia is zeer verheugd met de komst van de Filippijnse verpleegkundigen. Mevrouw Wil Petiet-Mocking, directeur van verpleeghuis Dorestad Parnassia: 'We werven continue en er reageren ook steeds potentiële kandidaten, maar te weinig gediplomeerden. Een verantwoord zorgbeleid in combinatie met een goed personeelsbeleid is ons doel. Voldoende en kwalitatief personeel is een voorwaarde om dit doel te bereiken.'
Parnassia logo


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie