Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aardbeving India eist vele slachtoffers

Datum nieuwsfeit: 29-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

Amsterdam

CBF-KeurAardbeving India eist vele slachtoffers

NEW DELHI, 29 januari 2001 De westelijke deelstaat Gujarat werd op 26 januari getroffen door een zware aardbeving. Schattingen van het aantal dodelijke slachtoffers lopen van 20.000 tot 100.000. Duizenden raakten gewond en hulpverleners vermoeden dat er nog 100.000 mensen onder het puin begraven liggen.

Het epicentrum van de aardbeving lag bij de stad Bhuj maar ook de steden Surat, Bhavnagar en Ahmedabad zijn zwaar getroffen. In de stad Bhuj zijn bijna alle gebouwen ingestort of zwaar beschadigd. De sterkte van de aardbeving lag tussen 6.9 en 7.9 op de schaal van Richter.

De hulpverlening komt langzaam op gang. Het zoeken naar slachtoffers wordt belemmerd door hevige naschokken en een tekort aan graafmachines, bulldozers en ziekenwagens. Vooral de dorpen en kleine steden op het platteland blijven verstoken van noodzakelijke hulp.

De kans op het vinden van overlevenden wordt steeds kleiner. Internationaal wordt er veel hulp geboden. Westerse noodhulporganisaties zijn naar het rampgebied vertrokken om eerste hulp te verlenen en mobiele ziekenhuizen op te zetten. Dit om het risico op epidemieën te verminderen.

De 18 werkgebieden van PLAN International in India zijn niet direct getroffen door de aardbeving. PLAN kan, vanwege de aard van de organisatie, alleen noodhulp verstrekken indien de bewoners in haar eigen werkgebieden getroffen zijn. Omdat dit voor deze aardbeving niet van toepassing is, kan er voor de slachtoffers van deze aardbeving geen geld beschikbaar worden gesteld.

last updated: 30/01/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie