Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kredietvoorstel tribune Hockeyclub Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Kredietvoorstel tribune Hockeyclub Rotterdam

(30-1) Het College van B&W stelt voor om een krediet van fl. 2,5 miljoen ten laste van het Groeifonds 1999/2000 beschikbaar te stellen voor de bouw van een tribune bij de nieuwe accommodatie van Hockeyclub Rotterdam (HCR).
HCR moet vanwege de komst van de HSL verhuizen en laat momenteel aan de Ankie Verbeek-Ohrlaan een nieuw complex met zeven kunstgrasvelden, een clubhuis en een tribune met 2500 zitplaatsen bouwen. Uit de HSL-schadeloosstelling voor de eigendommen kan de tribune echter niet gefinancierd worden.

Het College wil met dit geld de hockeysport in Rotterdam een extra impuls geven. HCR zal na een fusie met Aeolus de grootste hockeyvereniging van Nederland worden. Op termijn zal mede door de fusie en de verdere professionalisering de vereniging zich in de top van de (inter-)nationale competitie manifesteren. De deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek heeft op 19 september jl. de bouwvergunning voor het complex afgegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie