Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Libau Welstandszorg positief over wijk Hoogezand-Sappemeer

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)Hoogezand, 30 januari 2001 Persbericht 2001/03

Libau Welstandszorg zeer positief over wijk De Dreven

De gemeenten, architecten en stedebouwkundigen die betrokken zijn bij Libau Welstands- en Monumentenzorg, de instantie die onder andere aan alle Groninger gemeenten (met uitzondering van de stad Groningen) welstandsadviezen geeft, beoordelen in een enquête de wijk De Dreven in Hoogezand, een zogenoemde kwaliteitslocatie, als zeer positief.

De provincie Groningen stimuleert al ruim tien jaar dat Groninger gemeenten kwaliteitslocaties bouwen. De doelstelling was om in een wervend woonmilieu te voorzien. Kwaliteitslocaties moeten in een breed spectrum extra kwaliteit bieden ten opzichte van gewone woningbouwlocaties. Eind jaren tachtig introduceerde de provincie Groningen dit begrip. Kwaliteit komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in de bijzondere architectuur of de ligging van de locatie ten opzichte van allerlei voorzieningen.

Voorbeelden van nagenoeg geheel gerealiseerde kwaliteitslocaties zijn Borgmeren bij Harkstede en De Dreven in Hoogezand. Tijdens de jaarlijkse contractantenvergadering in 1999 is aandacht geschonken aan kwaliteitslocaties. Bij een werkbezoek aan deze locaties is een mini-enquete uitgezet onder de aanwezige gemeentebestuurders, ambtenaren, architecten en stedebouwkundigen. De resultaten van deze enquete staan vermeld in het jaarverslag 1999 dat in november 2000 door Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen is uitgebracht.

Bovengemiddeld

Het belangrijkste resultaat is dat 96% de wijk De Dreven als bovengemiddeld beoordeelt. Daarbij springen de hoofdstructuur, het openbaar groen, de kwaliteit van de openbare ruimte (zichtlijnen), de architectuur en meer in het algemeen de zorgvuldige opzet en uitwerking er bovenuit.

In het plan De Dreven kregen particuliere bouwers van kavels een handzaam pakket richtlijnen mee als planuitgangspunten. Er werd pas grond gereserveerd als potiëntele kopers hiermee konden instemmen.Verkoop vond pas plaats na goedkeuring van het bouwplan.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie