Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Versatel maakt details bekend van consolidatie VersaPoint

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Versatel Telecom Industries NV
Zoek soortgelijke berichten
Versatel Telecom Industries NV

Versatel maakt financiële details bekend van consolidatie VersaPoint

Amsterdam, 30 januari 2001 - Versatel Telecom International N.V., heeft vandaag verdere financiële details bekend gemaakt over de consolidatie van VersaPoint's digital subscriber line ('DSL') activiteiten met haar eigen op de zakelijke markt gerichte DSL activiteiten.

Zoals aangekondigd op 29 december 2000, heeft Versatel een eenmalige betaling aan NorthPoint gedaan van EUR 7 mln voor de overname van NorthPoint's 50% belang in VersaPoint, voor het vereffenen van alle inter-company betalingen die VersaPoint verschuldigd was aan NorthPoint en voor de voorziening van een licentie voor VersaPoint voor het gebruik van NorthPoint's OSS (Operating Support System) in zijn huidige vorm.

Naar aanleiding van deze transactie heeft Versatel VersaPoint's activiteiten geherstructureerd voor integratie in de Versatel organisatie. Hiermee is de pan-Europese en wholesale omvang van de oorspronkelijke VersaPoint onderneming veranderd, om deze zo in lijn te brengen met Versatel's activiteiten gericht op de zakelijke markt in de Benelux en noordwest Duitsland. De activiteiten in Frankrijk, Groot-Brittannië en buiten Versatel's regio in Duitsland zijn gestaakt en er zullen geen verdere investeringen gedaan worden buiten de geografische markten waar Versatel actief is. De financiële details van de integratie zullen er naar verwachting als volgt uitzien:


* Een voorziening van ongeveer EUR 4 mln voor de financiering van het collectieve ontslag van tweederde van VersaPoint's werknemers. Dit zal worden opgenomen als een verplichting op de balans en zal worden afgeschreven onder de boekhoudkundige regelgeving geldende voor de overname van VersaPoint. Deze kosten zullen worden erkend onder inkomsten voor rente, belasting en afschrijving (EBITDA) vanaf 2001.

* Een eenmalige afschrijving van ongeveer EUR 1 mln voor overtollige activa. Deze kostenpost zal opgenomen worden onder de EBITDA lijn in de financiële rapportage van Versatel over het 4e kwartaal van 2000.
* Een toename van ongeveer EUR 55 mln in verplichtingen welke zal worden opgenomen in de financiële rapportage van Versatel over het 4e kwartaal van 2000 (ongeveer EUR 46 mln netto op VersaPoint's balans).
* Een toename van ongeveer EUR 50 mln in bezittingen, installaties en apparatuur ('PP&E') and EUR 7 mln voor inventaris welke gerapporteerd zullen worden in de financiële rapportage van Versatel over het 4e kwartaal van 2000.

* Een toename van ongeveer EUR 30 mln in goodwill welke gerapporteerd zal worden in de financiële rapportage van Versatel over 4e kwartaal van 2000. Versatel heeft de intentie om deze goodwill versneld te amortiseren.

Naast de eenmalige kosten, verwacht Versatel dat VersaPoint's huidige activiteiten een marginaal verlies van minder dan EUR 10 mln zal veroorzaken op het totale EBITDA voor het jaar 2001. Deze inschatting is exclusief de mogelijke positieve invloed van wholesale lijn toevoegingen bovenop de lijnen die op dit moment zijn geleverd door VersaPoint, wat een positieve invloed zou kunnen hebben op EBITDA.

Op dit moment hebben Versatel en VersaPoint naar 81 wijkcentrales ('central offices') gebouwd in Nederland en naar 84 in Duitsland, waarvan er 53 operationeel in Nederland zijn en 36 in Duitsland.

Raj Raithatha, Chief Executive Officer van Versatel verklaarde: "We zijn opgetogen over de inzet van Versatel's en VersaPoint's medewerkers om snel de twee organisaties te integreren en om door te gaan met het benutten van de sterke DSL vooruitzichten in onze thuismarkten. Gezien onze regionale aanwezigheid en de wijdvertaktheid van ons glasvezelnetwerk, zouden we in staat moeten zijn om de kostbare gehuurde transmissiecapaciteit die andere pure DSL business modellen plaagt, grotendeels te omzeilen. Daarom verwachten we ook niet dat VersaPoint's integratie Versatel's doel zal beïnvloeden om EBITDA positief te worden in 2002. Door de marginale EUR 75 mln die we gereserveerd hadden om in VersaPoint te investeren verstandiger in te indelen, verwachten we dat de additionele uitbouw van wijkcentrales in Duitsland en Nederland geen invloed zal hebben op onze financieringspositie voor de komende 24 tot 36 maanden."


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA) is een snelgroeiende, 'local access' netwerk operator, gevestigd in Amsterdam, die zich voornamelijk richt op Nederland, België en noordwest Duitsland. Versatel opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 50.000 zakelijke klanten en 1.500 werknemers. Versatel bouwt sinds medio 1998 aan een breedbandig netwerk dat gebruik zal maken van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven in de Benelux en Duitsland, breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te kunnen bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com .

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie