Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Océ keert 16% meer dividend uit

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: OCE NV
Zoek soortgelijke berichten
OCE NV Océ keert 16% meer dividend uit
Océ bevestigt de op 11 januari j.l. gepubliceerde resultaten 2000: 14% meer omzet en 15% hogere nettowinst. In aansluiting hierop maakt Océ bekend dat aan aandeelhouders zal worden voorgesteld het dividend over het boekjaar 2000 vast te stellen op ¤ 0,58 per gewoon aandeel van ¤ 0,50 nominaal. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van het dividend over het boekjaar 1999. Bij aanvaarding van dit voorstel zal het slotdividend over 2000 per gewoon aandeel ¤ 0,43 bedragen; het interimdividend bedroeg ¤ 0,15. Voorgesteld wordt het slotdividend geheel in contanten uit te keren. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatshebben vanaf 19 maart 2001. Het aandeel Océ N.V. zal per 9 maart 2001 "ex-dividend" noteren.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatshebben te Venlo op woensdag 7 maart 2001, aanvang 15.00 uur. Aan de aandeelhouders zal onder meer worden voorgesteld om:
- de jaarrekening over het boekjaar 2000 vast te stellen;
- het dividend over het boekjaar 2000 vast te stellen conform bovenstaand voorstel;
- de Raad van Bestuur te machtigen tot uitgifte van aandelen, beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht op de gewone aandelen en inkoop van eigen aandelen alsmede tot het vaststellen van een registratiedatum;
- de heer J. van den Belt te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur;
- de heer F.J. de Wit te herbenoemen en de heer J.L. Brentjens te benoemen tot Commissaris;
- de heren S. Bergsma, J.M. Boll en L. Traas te herbenoemen als bestuurders A van de Stichting Administratiekantoor Preferente Aandelen Océ. Het jaarverslag inclusief de agenda voor de aandeelhoudersvergadering is beschikbaar op internet (www.oce.com) vanaf 31 januari 2001 en verschijnt de eerste helft van februari 2001 in gedrukte vorm.

Océ N.V.
30 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie