Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Relaas slachtoffer schietpartij Veghel in 'Het Nieuws'

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 30-01-2001

Mijn leven is kapot, ik heb geen toekomst meer'

SLACHTOFFER SCHIETPARTIJ VEGHEL VERTELT ZIJN VERHAAL EXCLUSIEF IN HET NIEUWS

Vanavond in 'Het Nieuws' om 19.00 op SBS6 en Net 5 het indringende verhaal van Hasan, slachtoffer van de schietpartij op de school in Veghel.

De toen 17-jarige Ali D. schoot in december 1999 vijf mensen neer in een school in Veghel. Ali had het voorzien op de 19-jarige Hasan die enkele maanden daarvoor zijn 15-jarig zusje Yeliz had meegenomen naar Turkije.

Volgens het meisje gebeurde dat tegen haar wil. Voor het eerst vertelt Hasan zijn eigen verhaal. Hij vertelt hoe hij en Yeliz verliefd werden en verkering kregen. Hasan wilde naar Turkije voor een voetbalcarriére en Yeliz ging mee: 'Ik heb haar helemaal niet ontvoerd, zij is vrijwillig meegegaan omdat we van elkaar hielden'. Al in Turkije begonnen de dreigementen. Om de familie-eer te redden werd Hasan beschuldigd van ontvoering. Yeliz¹ vader was een bekend zakenman en het feit dat zijn dochter was weggelopen was een schande voor de familie. December '99 eindigde de eerwraak in een poging van Ali om Hasan te vermoorden. Hassan overleefde de schietpartij ternauwernood.

Nog steeds is Hasan bang, hij komt de deur niet meer uit. Hij is bang dat de familie van Ali en Yeliz de eerwraak alsnog wil afmaken: 'Mijn leven is kapot, ik heb geen toekomst meer'.

Uitzending: Het Nieuws - dinsdag 30 januari 19.00 (SBS6) en 19.30 (NET5)

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie