Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NEC-Mitsubishi introduceert nieuwe CRT-monitoren

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MultiSync FE750+ en MultiSync FE950+

Nieuwe 17-inch en 19-inch monitor met Diamondtron Natural Flat-beeldbuis en sRGB

Hoofddorp, 30 januari 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display maakt met de introductie van twee nieuwe CRT-monitoren kwaliteit zichtbaar voor de zakelijke- en de thuisgebruiker. De monitoren zijn uitgerust met de wereldwijd bekende Diamondtron Natural Flat-beeldbuistechnologie. Zowel de 17-inch MultiSync FE750+ als de 19-inch MultiSync FE950+ ondersteunen sRGB, de nieuwe, door o.a. HP en Microsoft ontwikkelde, internationale kleurenstandaard. NEC-Mitsubishi was één van de eerste met de toepassing van sRGB op LCD-monitoren, waaronder de in augustus 2000 op de markt gebrachte LCD1800. sRGB levert uniforme kleurreproductie tussen Windows ME/2000-pc's en sRGB-geschikte randapparatuur. sRGB is met name interessant voor internettoepassingen zoals Streaming Video, Web TV en e-commerce.

Met de toepassing van sRGB op de vernieuwde FE-serie speelt NEC-Mitsubishi Electronics Display in op het groeiende belang van internet en de hiervoor geldende specifieke behoeften. sRGB belast het werkgeheugen van de pc niet, heeft geen aanvullende hardware of software nodig en zorgt ervoor dat het instellen van kleurprofielen niet langer nodig is. Dit zijn belangrijke voordelen voor gebruikers die een groot belang aan kleur hechten.

De nieuwe monitoren zijn voorzien van de Diamondtron Natural Flat-beeldbuis met aperture grille-masker. Deze technologie zorgt voor scherpe, heldere en flikkervrije beeldreproductie tot in de uiterste hoeken van het scherm. Lichtreflecties worden door het platte beeldbuisoppervlak tot een minimum beperkt. Het getinte scherm met OptiClear-coating geeft een uitstekend contrast weer. De FE750+ is voorzien van een raster van 0,25 mm, waarmee een helder en gedetailleerd beeld gegarandeerd wordt.

De aanbevolen resolutie van de MultiSync FE750+ is 1024 x 768 pixels met een verversingsfrequentie van 85 Hz. De maximale resolutie is 1600 x 1200 bij 76 Hz. De MultiSync FE950+ heeft een aanbevolen resolutie van 1280 x 1024 bij 85 Hz, met een maximum van 1792 x 1344 bij 68 Hz. Beide modellen bieden een horizontale frequentie van 31 tot 96 kHz en een verticale frequentie van 50 tot 160 Hz.

Zowel de MultiSync FE750+ als de MultiSync FE950+ zijn lichter en compacter vormgegeven dan reguliere CRT-schermen met vergelijkbare beelddiagonaal. Bovendien zijn beide modellen voorzien van de per 1 januari 2001 ingevoerde PFC-normering (Power Factor Correction). Het energieverbruik van de MultiSync FE750+ en de MultiSync FE950+ is met ongeveer 13 procent teruggebracht. Daarbij zijn de modellen uitgerust met het nieuwe 'Self-Diagnosis Circuit', dat technische problemen direct op het scherm toont en de gebruiker de mogelijkheid biedt om eenvoudig zelf een storing op te lossen of te melden.

Beide schermen zijn Plug & Play-compatible en uitgerust met een Asset Management-functie om het beheer in netwerkomgevingen te vergemakkelijken. Elke beeldinstelling kan worden gerealiseerd met de gebruiksvriendelijke On Screen Manager, die met een wachtwoord beveiligd kan worden. Ook de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomiecheck, factory default reset en Intelligent Power Management (IPM) zijn individueel in te stellen. Alle huidige veiligheids- en ergonomische richtlijnen en specificaties zijn in acht genomen, waaronder CE, MPR-II, TCO 99, TÜV-GS, TÜV-Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

Optioneel is bij het scherm een audiovoet verkrijgbaar voor gebruikers die de audiomogelijkheden verder wensen uit te breiden. De onlangs op de markt gebrachte MultiSync FE750+ wordt standaard geleverd met 2 x 1 Watt/8 ohm speakers. Voor aansluiting op Apple-systemen kan optioneel een adapter geleverd worden.

Prijs, verkrijgbaarheid en garantie
De MultiSync FE750+ is vanaf februari 2001 verkrijgbaar op de Beneluxmarkt voor de adviesverkoopprijs van 395 euro (fl. 870,46). De MultiSync FE950+ kost 545 euro (fl. 1201,-) en is vanaf maart 2001 beschikbaar. Elke monitor wordt geleverd met netsnoer, handleiding en cd-rom. Beide schermen worden geleverd met drie jaar garantie, inclusief on-site service. Voor meer informatie: www.nec-monitors.com of www.mitsubishi-monitors.com

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.

Voor meer persinformatie:

NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux
Lonneke van der Horst
Antareslaan 65
2132 JE HOOFDDORP
Telefoon: +31 (0)23 5548 468
Fax: +31 (0)23 5548 447
E-mail: (lonneke.horst@de.nmvs.com)

Lammers van Toorenburg PR
Leonie Schouwenaar
Kosterijland 5
3981 AJ BUNNIK
Telefoon: +31 (0)30 6565 070
Fax: +31 (0)30 6565 473
E-mail: (leonie@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie