Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 30-01-2001 Mediaberichten 30 januari 2001 (16.30 uur)

Gennep Snelheidscontrole

Gennep Bij een snelheidscontrole op de Heijenseweg heeft de politie maandag 60 bestuurders bekeurd. Er werden 916 voertuigen gecontroleerd, waarbij als hoogste snelheid 71 km/u werd geklokt. De ter plaatse geldende snelheid is 50 km/u.

Roermond Oplichting

Roermond De politie heeft maandagavond een 26-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden en ingesloten wegens oplichting. De verdachte werd na een achtervolging vanaf het Stationsplein staande gehouden door een beveiligingsmedewerker achter de Oranjerie, waar hij werd overgedragen aan de politie. De man uit Den Bosch zou in een speelhal fraude hebben gepleegd door een gokkast te manipuleren. Hij werd hierbij betrapt door het personeel, dat hem op zijn handelen aansprak. De man vluchtte weg, maar kon buiten worden staande gehouden. De verdachte is inmiddels voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Venlo Onderzoek afgerond

VENLO De politie heeft een onderzoek afgerond, dat zaterdagavond 20 januari startte met de aanhouding van een viertal Venlose jongens in de leeftijd van 15 jaar. Zij hadden op de Hondsdraf ingebroken in een woning. Zij blijken voor veel meer strafbare feiten in aanmerking te zijn gekomen. Steeds in wisselende samenstelling pleegden de jongens diefstallen en inbraakjes. Door hun handelen hebben zij zeker voor een bedrag van 10,000 gulden schade aangebracht. De jongens opereerden in de ongeving van het Groenveld in Venlo. Uit het onderzoek zijn vier woninginbraken naar boven gekomen, gepleegd vanaf 23 december afgelopen jaar. Twee diefstallen van een bromfiets, drie fietsdiefstallen, een vernieling van een ruit van een woning, twee diefstallen uit schuurtjes en vijf vernielingen van autos. De politie zet het onderzoek voort naar eventuele andere daders of betrokkenen. De aanhouding kon destijds plaatsvinden doordat een buurtbewoner die de hond uitliet, meldde de politie dat de vier jongens zich verdacht gedroegen en mogelijk hadden ingebroken. De politieagenten troffen de vier jongens op de Groenstraat aan en hield hen aan. Bij de betreffende woning bleek inderdaad het glas van een raam naast de voordeur te zijn vernield. Hierna werd een poging gedaan een jas van de kapstok te hengelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie