Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen geeft 800.000 gulden aan ViaDorkwerd

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 30 januari 2001 Persbericht nr. 19

Provincie Groningen en ViaDorkwerd

Het prachtige Reitdiepdal staat centraal in de culturele manifestatie ViaDorkwerd. Dit provinciale initiatief is ontstaan tijdens de vorige collegeperiode van GS. Oud-gedeputeerde Fennema wilde de ingrijpende verbeteringen aan het Reitdiep (zoals de aanleg van oeverbescherming, baggerwerkzaamheden) afronden met een groot evenement. Ook cultuurgedeputeerde De Meijer maakte zich sterk voor een evenement in de provincie, waarmee de aandacht zou worden gevestigd op de unieke kwaliteiten van het Reitdiepdal. Het college van GS heeft dit idee vervolgens neergelegd bij Stichting Noorderbreedte, die voor de uitvoering de Stichting ViaDorkwerd oprichtte. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een boeiend programma. Het wordt een zomer lang tentoonstellingen, een paviljoen, muziek, theater, dans en andere activiteiten in de provincie Groningen. In de manifestatie wordt uitgegaan van een wisselwerking tussen stad en ommeland, tussen cultuur en natuur, tussen historie en nieuwe ontwikkelingen.

De Provincie Groningen heeft in totaal f800.000,-- beschikbaar gesteld voor ViaDorkwerd.

De bijdrage van de Provincie is onder andere afkomstig uit het budget Grote Evenementen. Het provinciaal bestuur van Groningen heeft als onderdeel van haar beleid om "Groningen op de kaart te zetten" gekozen voor een beleidslijn, waarbij meer dan voorheen ingezet zal worden op evenementen en manifestaties van kaliber. Hiervoor is voor de jaren 2000 t/m 2003 een budget van 1 miljoen gulden per jaar beschikbaar gesteld. Doel van het budget Grote Evenementen is het versterken van het beeld van Groningen als enerverende en bedrijvige provincie (promotioneel effect) en het bevorderen van het woon- en werkklimaat (economisch effect) door het ondersteunen van grote evenementen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, Afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie