Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hivos ontvangt F900.000 voor El Salvador

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

f900.000 voor El Salvador

Dertien Januari werd El Slavador opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. De beving heeft meer dan 700 levens gekost en zo'n 750.000 mensen dakloos gemaakt. Hivos is op verscheidene fronten actief in de hulpverlening aan de door de aardbeving getroffen gebieden in El Salvador. Het Hivos regiokantoor in San José en de Hivos consultant in El Salvador hebben de hulpbehoefte geïnventariseerd. Naar aanleiding hiervan heeft Hivos een rehabilitatieplan opgesteld ten behoeve van 9 Salvadoraanse NGO's (Non Gouvernementele Organisaties), waarvan 7 bestaande Hivos partners. De afdeling Noodhulp (DMV) van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Hivos een bedrag van f900.000 vrijgemaakt. Ook in Alliance2015 verband wordt er actie ondernomen. Alliance leden Hivos, IBIS en CONCERN coördineren hun hulpverleningsactiviteiten. CONCERN stelt $100.000 beschikbaar voor noodhulp. Een CONCERN delegatie bezocht onlangs Hivos consultant Barraza om de noodhulpverlening onderling af te stemmen en elkaar op de hoogte te brengen van de plaatselijke situatie. De Alliance organisaties vervullen een complementaire rol in het hulpverleningsproces. Hivos partner Cesta
(www.tao.ca/~cesta/index.html) is actief in het rampgebied en kritisch tegenover het slechte milieubeleid. De omvang van de ramp en het slecht milieubeheer zijn volgens Cesta rechtstreeks met elkaar verbonden. Click hier voor een uitgebreid artikel van Trouw hierover.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie