Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: de werking van integrines

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Beta1 integrin variants in myogenesis and cytoskeletal signaling

Datum dinsdag 30-01-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus A. van der Flier

Promotor prof. dr. A.J.M. Berns

Integrines zijn eiwitten die er voor zorgen dat cellen in weefsels verbinding met elkaar houden. Ook kunnen deze eiwitten informatie naar het inwendige van de cel doorgeven over de verbindingen die cellen maken. Integrines koppelen aan een scala van signaal- en cytoskeletaire koppelingseiwitten. De diversiteit van de integrine-eiwitfamilie wordt nog vergroot door het invoegen of uitsnijden van delen van integrines door middel van een proces dat alternatieve splicing van boodschapper-RNA heet. Aangenomen wordt dat alternatieve cytoplasmatische domeinen bepaalde integrines de gelegenheid geven om met afwijkende koppelings- of signaaleiwitten te reageren. Van der Flier probeerde meer inzicht te krijgen in de werking van integrines en in de biologische functie van splice-varianten. Hij karakteriseerde een nieuwe variant van het cytoplasmatische deel dat uniek is voor spiercellen en isoleerde een nieuwe aan integrines bindende filamine-variant.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie