Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herontwikkeling Centraal Stadsgebied Noord-Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
30 januari 2001

Herontwikkeling Centraal Stadsgebied Noord-Amersfoort

Het bestemmingsplan dat de herontwikkeling beoogt van het noordelijk deel van het Centraal Stadsgebied in de gemeente Amersfoort heeft de goedkeuring van gedeputeerde staten van Utrecht. Op de plaats van de voormalige wijk Puntenburg komen onder andere 700 à 800 woningen en kantoren.
Ter plaatse van de voormalige gasfabriek aan de Eemstraat komt een kenniscentrum met een bibliotheek en interessante thema's voor het publiek, bijvoorbeeld op het gebied van de informatietechnologie. Op het voormalige Meursingterrein aan het Smallepad komt een gebouw voor rijksdiensten. Hier gaat zich onder andere de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) vestigen, dat verhuist vanuit de binnenstad. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg uit Zeist gaat ditzelfde pand betrekken.
Een aantal bedrijven blijft gevestigd in het gebied, zoals Sarah-Lee en Morton. Deze bedrijven hebben een milieuvergunning en kunnen dus op hun locatie gewoon doorgaan met hun activiteiten.

De grond wordt nu bouwrijp gemaakt; in 2003 moet de bouw klaar zijn. De herontwikkeling van de wijk past in 'Amersfoort groeistad', een opdracht van Rijk en provincie uit de jaren tachtig. Amersfoort heeft deze opdracht aanvaard en is inmiddels uitgebreid met de woonwijken Nieuwland, Zielhorst en Kattenbroek. Verder heeft Amersfoort veel gedaan aan stadsvernieuwing. Zo zijn er in totaal 5000 woningen deels gepland en deels al gerealiseerd in bestaand stedelijk gebied.

Voor nadere informatie: Marja van Buuren, 030 - 258 3207 of marja.van.buuren@province-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie