Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsbijeenkomst Europees stimuleringskader

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voorlichtingsbijeenkomst Europees stimuleringskader

'Information Society Technologies' (IST) is één van de programma's binnen het `Vijfde Kaderprogramma voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling'; het raamwerk dat de Europese Unie (EU) heeft opgezet om innovatie en onderzoek binnen Europa te stimuleren met behulp van subsidies. Binnen het IST programma heeft E-commerce een plaatsje gekregen, namelijk binnen Kernactiviteit II ('New Methods of Work and Electronic Commerce').

Binnen het Vijfde Kaderprogramma worden oproepen gedaan waar u projectvoorstellen voor in kunt dienen. De eerste serie oproepen voor het indienen van voorstellen in het IST programma, zal naar alle waarschijnlijkheid 24 januari 2001 gepubliceerd worden. In die eerste oproepen komen voor het Platform Veilige Communicatie relevante onderwerpen aan de orde. Onder de algemene heading "New methods of work and electronic commerce", zijn dat bijvoorbeeld de onderwerpen 'Trust in information infrastructures' en 'Enhancing security in Electronic transactions'.

Senter/EG-Liaison, de organisatie voor informatie en onafhankelijk advies over de Europese kaderprogramma's voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling, organiseert op 30 januari 2001 een voorlichtingsbijeenkomst voor deze oproepen van het IST-programma. De dag wordt opgedeeld in een ochtendprogramma en een middagprogramma. Het ochtendprogramma wordt gewijd aan het onderwerp: 'Future and Emerging Technologies (FET)', het middagprogramma gaat over de onderwerpen 'New Methods of Work and Electronic Commerce' en 'Multi-Media Content and Tools'.

Voor meer informatie betreffende betreffende het Vijfde Kaderprogramma, IST-programma en de voorlichtingsbijeenkomst, raadpleeg:

www.egl.nl
en/of
(e.van.pelt@egl.nl) (Dhr. Eric van Pelt, Senter/EG-Liaison) (p.van.poortvliet@egl.nl) (Dhr. Peter van Poortvliet, Senter/EG-Liaison)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie