Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OnderwijsKansenMarkt in Den Haag voor Haagse scholen

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Haagse OnderwijsKansenMarkt

Op dinsdag 30 januari vindt in het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding (HCO) van 14.00 tot 17.00 uur een informatiemarkt plaats voor Haagse basisscholen die mee kunnen doen aan het Onderwijskansenbeleid.
Teamleden en directies van Onderwijskansenscholen en betrokken peuterspeelzalen maken op deze middag kennis met de mogelijkheden van onderwijsondersteuning en -begeleiding. Landelijke aanbieders zijn op de markt aanwezig om de Haagse scholen te interesseren voor hun aanbod. Wethouder Pierre Heijnen opent de bijeenkomst en gaat in op de ontwikkeling van Onderwijskansen in Den Haag.

Het HCO is deze middag het instituut waar landelijke en regionale kennis over het onderwijs samenkomt. Het aanbod van aanwezige instellingen is zeer divers; er zijn expertisecentra die beschikken over zeer specialistische kennis maar ook instellingen die een breder aanbod hebben.

De volgende instellingen zijn op de markt aanwezig: het Expertisecentrum Nederlands, het Expertisecentrum NT2, het Freudenthalinstituut (rekenonderwijs), de landelijke pedagogische centra (CPS, KPC Groep en APS), de Haagse Hogeschool, het Cito (toetsontwikkeling), het NIZW (Nationaal Instituut voor Zorg en Welzijn), Sardes, het CED met het KEA-project (Centrum voor Educatieve Dienstverlening), Forum (Centrum voor multiculturaliteit), en de twee Haagse projecten 'de Voorschool' en 'Digitaal leren'. Op deze manier kunnen scholen, nog voordat zij hun definitieve plannen maken, zich op de hoogte stellen van het aanbod van scholing, begeleiding en materialen voor Onderwijskansen.

Het HCO coördineert een gezamenlijke aanpak van de schoolbegeleidingsdiensten van de vier grote steden voor Onderwijskansen.

In de centrale hal van het HCO is de hele middag de website www.onderwijskansen.nl te zien.

26 januari 2001

last update: 26 januari 2001 ;pag.: 5662; auteur: 77 26 januari 2001 - pag. 5662 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie