Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.30 uur

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.30 uur
Rijden onder invloed

BILTHOVEN Maandagavond reed een politieagent zijn ronde in een onopvallende surveillanceauto. Omstreeks kwart over negen wilde hij een dubbel geparkeerd voertuig op de Hessenweg inhalen. In een flits zag de agent in zijn binnenspiegel een auto met zeer hoge snelheid via de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer proberen driedubbel in te halen. Hierdoor moest de agent krachtig remmem om een aanrijding met het geparkeerde voertuig te voorkomen.

Direct werd de achtervolging ingezet. De bestuurder reed door de woonwijk met snelheden van 120 km/u. Via de meldkamer werd om assistentie gevraagd. Uiteindelijk moest de 27-jarige bestuurder uit Utrecht stoppen voor de dichte spoorbomen aan de Leijenseweg.

De verdachte werd uit zijn voertuig gehaald en overgebracht naar het bureau. Omdat de Utrechter naar alcohol rook werd bij hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De man zal worden beboet voor het fors overschrijden van de maximum snelheid, inhalen over een doorgetrokken streep, door rood licht rijden, verkeerd voorsorteren, snijden van een mede weggebruiker en het rijden onder invloed.

Overlast jeugd

ZEIST Maandagnacht kwamen diverse meldingen van overlast en baldadigheid uit de omgeving van de Cronjelaan. Op weg naar de locatie zagen agenten twee mannen lopen die klikos omver gooiden en baldadigheden pleegden. Bij het zien van de politie probeerden de mannen te vluchten.

De agenten zette te voet de achtervolging in en renden via de parkeergarage, de Prommenade, de Weeshuislaan, het Emmaplein, 1e Hogeweg terug de Voorheuvel op. Intussen was een tweede surveillanceauto gearriveerd. Door een snelle actie konden de twee mannen 21 en 20 beiden uit Zeist- worden aangehouden.

Poging diefstal auto

BILTHOVEN Het gebruik van een pedaalslot is waarschijnlijk debet aan een mislukte poging tot diefstal van een auto.

Tussen zaterdag 27 en maandag 29 januari is er geprobeerd een voertuig aan de Anne Franklaan in Bilthoven te stelen. Toen de dader(s) zag dat het voertuig voorzien was van een pedaalslot is de poging gestaakt. Met een pedaalslot zijn het gas- en rempedaal namelijk met elkaar verbonden waardoor de auto moeilijker mee te nemen is.

Mishandeling

ZEIST Maandag 29 januari is de eigenaar van een postagentschap in Zeist mishandelt door een ontevreden klant.

De eigenaar van een postagentschap had al enige tijd onenigheid met een 16-jarige inwoner van Maarn toen gisteren de confrontatie uitliep op een gevecht waarbij de jongen de eigenaar te lijf ging. Na een korte worsteling kon de jongen de zaak uitgewerkt worden en werd de politie gewaarschuwd. De verdachte is aangehouden.

Automobilist belaagd
ODIJK Een 33-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede is gisteravond in Odijk bij de keel gegrepen door een nog onbekende bestuurder van een rode personenauto.

Op de afrit Odijk/Wijk bij Duurstede (A12) werd de automobilist uit Wijk bij Duurstede afgesneden door de bestuurder van een rode personenauto waardoor hij bijna met zijn auto op een vluchtheuvel botste. Bij het stoplicht richting Odijk zijn beide bestuurders uit de auto gestapt en heeft de automobilist van de rode personenauto de Wijk bij Duursteder bij zijn keel gegrepen en tegen de auto getrapt. Hierna stapte de man weer in zijn auto en reed weg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie