Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 30 januari 2001
10:14 dinsdag 30 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Verkeersongeval met letsel

KLAZIENAVEEN Reed gisteravond een 24-jarige man uit Barger Compascuum met zijn auto over de verbindingsweg, welke is gelegen tussen de Langestraat en het Van Echtenskanaal. Over het Van Echtenskanaal NZ reed een 38-jarige vrouw uit Zwartemeer. De 24-jarige automobilist verleende op genoemde kruising geen voorrang, aan de voor hem van links komend voertuig, bestuurd door de 38 jarige vrouw. Een aanrijding was het gevolg. De vier inzittenden van beide autos werden voor onderzoek overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis. Allen mochten na onderzoek weer naar huis. Totale schade is onbekend.


* Diefstal uit auto

HOLLANDSCHEVELD Werd er afgelopen nacht ingebroken in de auto van een 51-jarige inwoner uit Hollandscheveld. De auto stond geparkeerd bij de oprit van de woning, kort bij de rijbaan van het Hollandscheveldse Opgaande. Het linker portierslot werd geforceerd. Ontvreemd werd een autocd-speler. Schade onbekend.

ASSEN Deed gistermiddag een 28-jarige man namens een bedrijf uit Groningen aangifte van inbraak in een auto. De auto stond geparkeerd aan de Overcingellaan. De ruit aan de bestuurderszijde werd vernield. Weggenomen werd een radardetector. Schade onbekend.

ASSEN Deed gistermiddag een 52-jarige man uit Slochteren aangifte van diefstal uit zijn auto, welke geparkeerd stond aan de Neckarstraat. Ontvreemd werden de beide airbags en de autoradio/cassettespeler. Totale schade wordt geschat op een kleine f 7000.-.


* Inbraak woning

MEPPEL Tussen 28 januari, 11.00 uur en 29 januari, 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan de KP Laan. De dader(s) is op het platte dak van de keuken geklommen. Hierna werd van een openstaand uitzetraam het uitzetijzer vernield. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden geld, een notebook, een koffer en sieraden. Het pand werd verlaten via de buitendeur in de kamer. Totale schade is onbekend.

DROUWEN Tussen 23 januari, 13.00 uur en 29 januari, 15.00 uur is er ingebroken in een recreatiewoning aan de Gasselterstraat. Getracht werd de voordeur van de woning open te breken. Vervolgens werd een dichtgeschroefd uitzetraam opengebroken, waardoor men naar binnen is geklommen. Weggenomen werd een combi-magnetron-grill en een videorecorder.
Totale schade bedraagt ongeveer f 2000,-.


* Inbraak kerk

EMMEN Werd er vannacht ingebroken in een kerk aan de Wilhelminastraat. De toegang werd verschaft door middel van het inslaan van een glas in lood ruit. De gehele kerk werd doorzocht. Vier offerblokken waren opengebroken, de buit is vermoedelijk een paar tientjes. Twee metalen kastjes die in de kerkraadskamer stonden, zijn opengebroken. Hieruit zijn vermoedelijk een aantal cadeaubonnen verdwenen. Men heeft getracht de deur naar de keuken open te breken, dit is niet gelukt. Hierdoor is er schade aan de deur ontstaan. Totale schade onbekend.

EMMEN Werd er vannacht ingebroken in een kerk aan de Statenweg. Een ruit van de foyer werd ingeslagen. In de kerk werden diverse ruimtes doorzocht. De deur van het jeugdhonk werd met een sleutel geopend. Deze sleutel werd na de inbraak van 16 op 17 januari 2001 vermist. Een metalen kast in deze ruimte werd opengebroken. Vanuit een sleutelkast zijn een aantal sleutels weggenomen. Totale schade is nog niet bekend.


* Diefstal uit slagerij

EMMEN Werd vannacht, door middel van een baksteen, de ruit van de toegangsdeur naar een slagerij aan De Haar ingegooid. Door de ontstane opening is men naar binnengegaan en uit de koelvitrine heeft men diverse sukade lapjes en biefstukjes weggenomen ter waarde van ongeveer f 200,-. De totale schade wordt geschat op f 500,-.


* Oplichting

ODOORN / SLEEN / SCHOONOORD Gisteren zijn onder het mom van een actie voor het goede doel, drie bejaarde vrouwen opgelicht. In Odoorn, aan de Paasbergen, probeerde een jonge vrouw bij een 79-jarige vrouw sokken te verkopen voor de actie met betrekking tot de ramp in Volendam. Toen zij geen sokken wilde verkopen, werden haar pakken koffie aangeboden. Toen ze daarop inging en de vier pakken wilde betalen, had ze alleen groot geld en gaf de vrouw een bedrag van f 300,- mee, waarmee dan de koffie betaald zou zijn en zij klein geld terug zou krijgen. De vrouw ging er met het geld vandoor, maar kwam nooit terug.
Ook in Sleen, aan de Lottingstraat, werd een alleenstaande vrouw sokken aangeboden. Hier zou het gaan om een actie voor de ramp in Enschede. Toen ook zij geen sokken wilde kopen, werd ook haar koffie aangeboden. Dit lag volgens de verkoopster nog in de auto. De vrouw werd verzocht de koffie te betalen, zodat zij dit uit de auto kon halen alsmede het wisselgeld. Ze kreeg f 50,- mee en is daar niet mee terug gekomen.
In Schoonoord, aan de Stikkerstraat, werd bij een 77-jarige vrouw ook sokken en koffie aangeboden. Ook hier werd door de jonge verkoopster het verhaal opgehangen voor het goede doel voor de ramp in Volendam. Hier vroeg de verkoopster of er met groot geld betaald kon worden, omdat ze veel kleingeld had. Zij kreeg f 200,- mee om de koffie en sokken alsmede het wisselgeld op te halen. Zij is nimmer teruggekeerd met de f 200,-.

In alle gevallen gaat het om een jonge vrouw die de goederen te koop aanbiedt. Haar leeftijd wordt geschat op 20 jaar of iets ouder. Zij heeft kort blond haar en is ongeveer tussen de 1.65 en 1.75 meter.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie