Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: verdachte steekpartij gevat

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 30-01-2001
Persberichten district Sittard
Dinsdag, 30 januari 2001

District Sittard

Sittard; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagavond bij een benzinetankstation aan de Hasseltsebaan in Sittard een 51-jarige automobilist uit Sittard aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij afgelopen donderdagavond 25 januari jl. in een woning aan de Rembrandtstraat in Sittard. Daarbij raakte een 37-jarige Sittardenaar ernstig gewond waardoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen (ligt nog steeds in het ziekenhuis). De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die aanwijzingen heeft dat de oorzaak van de steekpartij mogelijk moet worden gezocht in een financiele schuldkwestie, onderzoekt de zaak verder.
Naar aanleiding van de steekpartij die donderdagavond stelde de politie een onderzoek in. Daarbij kwam de 51-jarige man uit Sittard als verdachte in beeld. Gisteravond zag de politie de Sittardenaar bij het benzinetankstation aan de Hasseltsebaan in Sittard waarop de politie hem dan ook meteen aanhield. Ook zijn in de auto zittende vriendin werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bleek namelijk dat die een paar gram verdovende middelen (vermoedelijk heroine) bij zich had. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen.

Geleen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmorgen op de Henri Hermanslaan in Geleen een radarsnelheidscontrole gehouden. Totaal werden 658 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 67 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overige krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Geleen; aanrijding
Afgelopen maandagavond, omstreeks 22.15 uur vond op de Jos Klijnenlaan in Geleen een aanrijding plaats. Een 28-bestuurster van een auto uit Geleen moest, om een frontale aanrijding te voorkomen, uitwijken voor een bestuurster van een fiets die zonder fietsverlichting al slingerend tegen het verkeer in reed. Bij de uitwijkmanoeuvre miste de autobestuurster met haar auto op een haar na een boom en botste vervolgens tegen een lichtmast. Gelukkig bleef de autobestuurster ongedeerd doch auto en lichtmast raakten geheel vernield. De onbekende fietster is gewoon doorgereden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de fietster doch met name ook naar een vrouwelijke getuige die een en ander zou hebben zien gebeuren. Deze getuige gaf aanvankelijk aan terplaatse te zullen blijven doch was opeens weg. Men kan met de politie contact opnemen via tel.nr. 0900 8844.

Beek/Elsloo; winkels overvallen
Vanmorgen omstreeks 09.15 uur vond een overval plaats op een sigarenwinkel aan het Dorine Verschureplein in Elsloo. Een ongeveer 20-jarige jongeman was de winkel binnengekomen en griste plotseling geld uit de kassa waarbij hij het aanwezige winkelpersoneel met een mes bedreigde. De overvaller is met de buit de winkel uitgegaan en is verdwenen.
Ongeveer een kwartier later vond eveneens een overval plaats op een sportwinkel aan de Elsstraat in Beek. Ook hier kwam een jongeman de winkel binnengelopen die het aanwezige personeelslid onder bedreiging met een mes dwong tot afgifte van geld. Vervolgens is de overvaller met de buit de winkel uitgelopen en verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij sluit de politie niet uit dat de beide winkelovervallen door dezelfde dader zijn gepleegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie