Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dader gezocht van overval winkel met mes in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Utrecht 30-01-2001
Gewapende overval op Kruidvat filiaal
Overval tijdens koopavond.

Man overvalt winkel met mes.

Donderdag 21 december (koopavond), rond 20.00 uur, is er een gewapende overval gepleegd op een filiaal van het Kruidvat aan de Vondellaan in Utrecht. Man overvalt winkel met mes.

De overval.

De dader kwam het Kruidvat binnen, begroette de caissière en liep wat door de winkel. Toen hij bij de kassa kwam, leek het of hij wilde afrekenen. Hij opende zijn rugtas, alsof hij zijn portemonnee wilde pakken, maar haalde in plaats daarvan een mes tevoorschijn. Toen de caissière haar collega`s wilde waarschuwen, bedreigde de overvaller de vrouw. Toen opende ze de kassalade en gooide het geld op de balie. De overvaller pakte het geld, stopte dit in zijn rugtas en liep de winkel uit. Daar stapte hij op een zwarte opoefiets, reed richting de Croeselaan en ging bij de Croeselaan rechtsaf de hoek om in de richting van de Jaarbeurs.

Het buurtonderzoek.

Tijdens het buurtonderzoek kwam de politie ook bij het Texaco benzinestation op de Vondellaan terecht. Daar had de bewakingsvideo een jongen vastgelegd die zich verdacht in de shop had opgehouden. De caissière van het Kruidvat herkende deze jongen als de overvaller. Volgens de tijd op de videobeelden was de dader hier voordat hij naar het Kruidvat ging, om 19.55 uur. Op dat tijdstip waren nog meer klanten bij het benzinestation.

Het signalement.

Het signalement van de dader luidt:

* blanke man;

* circa 25 jaar oud;

* ongeveer 1.90 mtr lang;

* normaal tot tenger postuur en

* lichtblond haar;

* hij droeg een donkere driekwart jas en

* een donkere wollen muts;

* hij had een rugtas bij zich met daarin een slagersmes.
De politie vraagt:

1. Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement?
2. Wie kan meer vertellen over de overval op het Kruidvat aan de Vondellaan in Utrecht of heeft de man bij het Texaco benzinestation gezien?

Uw tips zijn welkom bij de Politie Regio Utrecht op telefoonnummer 0900-8844 (30 cent/minuut).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie