Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKB exporteert recordbedrag van 75 miljard gulden in 2000

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 013
Datum: 30-01-2001

MKB EXPORTEERT RECORDBEDRAG VAN 75 MILJARD GULDEN

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft vorig jaar voor een recordbedrag van 75 miljard gulden geexporteerd. Omgerekend komt daarmee het aandeel van het MKB op het totale exportbedrag van bijna 600 miljard gulden, uit op 12,5%. Staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema maakte dit cijfer vandaag bekend op een bijeenkomst van de Brabantse Export Societeit in Drunen.
Omdat die 75 miljard wordt gegenereerd door slechts een kleine groep MKB-bedrijven - slechts 1 op de 7 MKB-bedrijven exporteert -, is deze prestatie des te opmerkelijker. Vandaar dat Ybema de komende tijd nog meer MKB-bedrijven wil motiveren om over de grens te kijken. Het bestaande Programma Starters op Buitenlandse Markten (afgekort PSB) vervult daarbij een nuttige functie. Het blijkt dat dit een van meest gebruikte en meest succesvolle regelingen van EZ is. De afgelopen 2 jaar heeft deze regeling gezorgd voor een extra export van rond de 25 miljoen gulden. Het PSB, waarvan inmiddels meer dan 1800 bedrijven gebruik hebben gemaakt, geeft ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf de kans om met professioneel advies en financiele ondersteuning een voor hen nieuwe buitenlandse markt te betreden.
Noord-Brabant heeft overigens het hoogste percentage exporterende bedrijven van Nederland: 19%, tegen 13% voor Nederland gemiddeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie