Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Draadloze LAN-oplossingen voor de SOHO-markt

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
SMC Networks introduceert eerste draadloze
LAN-oplossingen voor de SOHO-markt

Draadloze oplossingen met snelheid van 11 Mbps
het ideale alternatief voor bekabelde netwerken

Amersfoort, januari 2001- SMC Networks, de gespecialiseerde leverancier van local area netwerkoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuw gamma van snelle, kostenefficiënte draadloze producten voor het SOHO- en het MKB-segment. Dit draadloze gamma bestaat uit 11 Mbps PC Cards, PCI cards en facultatieve draadloze aansluitingen. Zij kunnen naadloos geïntegreerd worden met bestaande Ethernetnetwerken en ondersteunen zowel mobiele gebruikers als bijvoorbeeld meetings in tijdelijke vergaderruimten.

Deze oplossingen bieden een hoge doorvoersnelheid en een betrouwbare connectiviteit en garanderen aanzienlijke besparingen in vergelijking met bekabelde LAN's, met name voor wat betreft het onderhoud van de bekabeling op lange termijn.

Om het netwerk te activeren moet de gebruiker alleen voldoende aansluitingen installeren om het gewenste werkgebied te bedekken en de nodige draadloze kaarten inpluggen in de gebruikte PC's of laptops. Deze draadloze producten creëren vervolgens ogenblikkelijk en automatisch een netwerk dat zichzelf naadloos integreert in het bestaande Ethernetnetwerk. Het netwerk kan verplaatst of uitgebreid worden door verwijdering of installatie van extra aansluitingen. In kleinere omgevingen, zoals het thuiskantoor of in kleine bedrijven, kan op eenvoudige wijze een netwerk gecreëerd worden via de installatie van draadloze PC Cards of PCI Cards in de gebruikte PC's en laptops. Hiervoor is geen aansluiting nodig.

Erwin Cremers, SMC Networks Country Manager Benelux: "Deze draadloze oplossing vormt het uitgelezen alternatief voor snel veranderende omgevingen, gekenmerkt door vele verplaatsingen, toevoegingen en wijzigingen of voor SOHO- en andere toepassingen die de nodige mobiliteit vergen. Zij voorziet in de nodige bandbreedte voor de meest gebruikte LAN-toepassingen, zoals e-mail, gedeelde randapparatuur en databasetoegang. Het biedt de mogelijkheid tot rechtstreekse aansluiting van het bedrijfs-LAN op een werkgroep op afstand, tijdelijke kantoor- of vergaderruimtes."

"Wij zijn één van de eerste leveranciers die deze recente LAN-technologie aanbieden voor een kostprijs die onmiskenbaar het ideale alternatief is voor een traditioneel bekabeld netwerk. Het draadloze gamma van SMC biedt voortaan een kostenefficiënt en flexibel alternatief voor traditionele bekabelde netwerken voor zowel mobiele kantoorgebruikers in grote bedrijven als voor medewerkers in bijvoorbeeld de gezondheidssector die gegevens invoeren aan het ziekbed van de patiënt", aldus Cremers.

Technische informatie
De draadloze producten van SMC ondersteunen een 16-bits doorvoersnelheid en garanderen de onbelemmerde overdracht van gegevens over een maximale afstand van 460 meter (afhankelijk van de gekozen snelheid). Zij maken gebruik van de 2,4 GHz-technologie, die quasi elke interferentie met andere kantoorapparatuur elimineert, en zijn compatibel met alle grote netwerkbesturingssystemen. Het draadloze LAN kan makkelijk verplaatst en uitgebreid worden via de installatie van extra aansluitingen. De veiligheid van de gegevens wordt verzekerd via draadloze gegevenscodering.

SMC Networks Benelux, Amersfoort. Telefoon: 033 - 455 7288. Website: www.smc.com.

Over SMC Networks
SMC, een toonaangevende leverancier van betrouwbare en compatibele netwerk interface kaarten, hubs en switches voor een lage 'Cost of Ownership', is een joint venture tussen Standard Microsystems Corporation en Accton Technology Corporation. Gespecialiseerd in LAN-oplossingen voor het MKB en thuisgebruikers, is SMC in staat tegemoet te komen aan de eisen van de gebruikers door een gepersonaliseerde klantenservice- en ondersteuning met een snelle responstijd.
Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Barcelona terwijl het bedrijf wereldwijd over kantoren beschikt in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Azië en Japan.

In Nederland worden de SMC producten gedistribueerd door ACAL Nederland en ICP Nederland. Meer informatie is beschikbaar op de website: www.smc.com

Voor redactionele informatie, hoge resolutie foto of een testexemplaar: Pb0201
Influx PR, Jakob Brons of Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, Fax: 055-3602661, e-mail: (PRInflux@cs.com), website: www.influx-pr.com.
Of:
SMC Networks, Erwin Cremers (Country Manager Benelux). Telefoon: 06 27075227 of e-mail: erwin.cremers@smc-europe.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie