Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Xerox gaat assortiment compatible cartridges vergroten

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht; 93% vervolgaankopen

Compatible cartridges van Xerox doorslaand succes

Zeist, 30 januari 2001 ­ Het assortiment Xerox-cartridges voor printer en fax dat compatible is met apparatuur van andere fabrikanten zoals Hewlett-Packard, Canon en Apple, blijkt een doorslaand succes. Sinds de introductie gingen wereldwijd maar liefst 3 miljoen exemplaren over de toonbank. Volgens recent onderzoek in Noord-Amerika schakelt het overgrote deel van de kopers, maar liefst 93%, definitief over op de Xerox-cartridges. De cijfers onderstrepen andermaal de zeer gunstige prijs/prestatieverhouding van de Xerox-cartridges in vergelijking met die van de originele fabrikant.

Vorig jaar alleen al zorgden deze cartridges bij Xerox voor een additionele omzet van ruim 40%, een resultaat dat zelfs de Xerox-leiding enigszins heeft verbaasd. Kopers zijn van huis uit zeer terughoudend als het gaat om de aanschaf van printertoebehoren die niet van de originele leverancier afkomstig zijn. De cijfers zijn daarom des te opmerkelijker en geven duidelijk aan dat het merendeel van de kopers het prijsvoordeel, tussen 15 en 20 %, als substantieel ervaart.

Kwaliteitsgarantie
In kwalitatief opzicht doen de Xerox-cartridges in geen enkel opzicht onder voor hun concurrenten, het retourpercentage blijft zelfs aanzienlijk beneden het voor de branche gemiddelde van 2%. Bovendien worden de producten standaard geleverd met een 100% kwaliteitsgarantie. Hoeveel vertrouwen de nieuwe kopers in de cartridges hebben, blijkt wel uit het feit dat 93% aangeeft definitief op Xerox over te gaan. Mede ingegeven door deze successen zal Xerox het assortiment compatible cartridges in de loop van 2001 verder uitbreiden.

Xerox Document Supplies
De cartridges worden geleverd door Xerox Document Supplies, een onafhankelijke divisie van The Document Company Xerox, met vestigingen in alle Europese landen. Xerox Document Supplies werd ruim dertig jaar geleden opgericht met het doel om papier en overige doorvoermaterialen te ontwikkelen voor copiers, printers en faxen. Inmiddels is Xerox Document Supplies marktleider in Europa op het gebied van xerografisch papier, met voor alle zakelijke toepassingen een geschikt product. Het assortiment omvat naast papier onder meer tekenkamermaterialen, producten voor overheadprojectie, etiketten alsmede toner- en inktcartridges. In Nederland is Xerox Document Supplies gevestigd in Zeist.

Xerox Document Supplies kunt u voor meer informatie bereiken op telefoonnr. 030 - 69 80 400.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie