Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over bemoeilijking schuldsanering door IB-groep

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 januari 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN KUIJPER EN REHWINKEL (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Is het u bekend dat een alleenstaande moeder om redenen van een formele schuldsanering de IB-groep in overleg, op tijd en conform de daarvoor geldende regels verzocht heeft de door de IB-groep te verstrekken bijdrage op een andere rekening te laten storten?

2. Bent u ervan op de hoogte dat de IB-groep de bijdrage toch op de oorspronkelijke rekening heeft gestort en dat daardoor de formele schuldsanering ernstig wordt bemoeilijkt?

3. Weet u dat de IB-groep bij het storten van een bedrag op een ongewenste rekening bedoeld bedrag blijkbaar niet kan terugvorderen om het vervolgens op een andere, gewenste rekening te storten?

4. Waarom is het niet mogelijk dat, als blijkt dat een bedrag op een ongewenste rekening is gestort, de IB-groep bedoeld bedrag bij de bank kan terugvorderen om het vervolgens op een gewenste rekening te storten?

5. Erkent u dat belanghebbenden in grote financiële problemen kunnen komen, bijvoorbeeld omdat een formele schuldsanering kan worden gestagneerd?

6. Bent u bereid om het, eventueel in overleg met de banken, de IB-groep mogelijk te maken om in voorkomend geval een op een ongewenste rekening gestort bedrag bij de bank terug te vorderen om het vervolgens op de gewenste rekening te storten?

7. Bent u bereid om betrokkene alsnog het haar toekomende bedrag toe te laten komen om op die manier de formele schuldsanering te laten plaatsvinden?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie