Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amerikaans rapduo Outkast met 'Ms Jackson' naar nummer 1

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Outkast met 'Ms Jackson' naar nummer 1

OUTKAST MET MS JACKSON NAAR NUMMER 1

Het Amerikaanse rapduo Outkast is deze week met het nummer Ms Jackson binnen drie weken naar de eerste plaats gestegen in de Mega Top 100. Dit is zeker voor een hip hop single heel uniek. Ook in de rest van Europa is Ms Jackson goed voor een top 10 hit. In Zweden kwam Ms Jackson zelfs op de eerste plaats de lijst binnen.

Ms Jackson is afkomstig van hun vierde album Stankonia. Dit album is in Amerika al weken goed voor een Top 10 positie. Met meer dan een half miljoen verkochte exemplaren kwam Stankonia binnen op de tweede plaats in de albumlijst en inmiddels hebben ze al drie miljoen cd s verkocht.

Eerder scoorde Outkast de TMF Superclip, de Boxtopper (The Box) en de radio 3 FM Megahit. Op zaterdagnacht 3 februari geeft Outkast in Paradiso hun eerste optreden in in Nederland. Dit concert is al helemaal uitverkocht.
Outkast zal tevens op 4 februari a.s. het voorprogramma verzorgen voor de Amerikaanse rapper Eminem in de Rotterdamse Ahoy.

Outkast debuteerde in 1995 met Southernplayalisticadillacmuzik en kwam op de derde plaats van de Billboard R&B Chart binnen en behaalde hier platina mee. In datzelfde jaar ontving Outkast een Source Award in de categorie Best New Group or Duo.
De opvolger ATLiens werd ook platina en Aquemini kreeg een waardering van 5 sterren (maximale aantal) van raptijdschrift Source .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BMG NEDERLAND B.V.
Kim van Adelberg
Telefoon: (035) 6256 231
E-mail:(kim.van.adelberg@bmg.nl)

30 jan 01 14:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie