Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 30-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-01-2001
1e Persbericht 30 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede verdachte voor brandstichtingen aangehouden Maandagavond rond 18.45 uur is door een rechercheteam van de politie uit het stadsdeel Gestel een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens het politieonderzoek bleek dat een tweede man betrokken was bij de brandstichtingen die het stadsdeel Gestel teisterden. Deze verdachte was echter de afgelopen weken vermoedelijk ook actief in de stadsdelen Woensel, Strijp en Tongelre. De politie vermoedt dat de twee soms samenwerkten tijdens de brandstichtingen aan autos. Zondagmorgen werd in de Holstraat een 33-jarige man op heterdaad aangehouden toen de politie hem betrapte tijdens een brandstichting. De politie heeft met de aanhoudingen van deze twee verdachten tot nu ruim 60 autobranden in Eindhoven opgelost. De 19-jarige verdachte is in verzekering gesteld en wordt naar verwacht deze week voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagmorgen om 0.15 uur is op de A 58 onder Eindhoven een 40-jarige man uit Dortmund aangehouden. Politieagenten zagen dat de man met zijn auto de hele rijbaan en vluchtstrook nodig had. De bestuurder bleek onder invloed van drank. Hij blies op het politiebureau ruim 2 pro mille. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak tankstation
Dinsdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in de winkel van een tankstation aan de Smits van Oyenlaan in Nuenen. Met een trottoirtegel werd een ruit vernield. Een deel van het interieur werd daardoor ook nog vernield. De daders namen een nog onbekend aantal sloffen sigaretten en telefoonkaarten mee.

Veldhoven: Poging inbraak
Dinsdagmorgen rond 5.00 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan het Schoot in Veldhoven. De bewoner werd wakker van gestommel en toen hij beneden polshoogte nam zag hij hoe inbrekers het cilinderslot van de achterdeur hadden kapot gebroken. Vermoedelijk zijnde inbrekers niet binnen geweest. De bewoners mist niets.

Duizel: Inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan het Smitseind in Duizel. De inbreker brak een bovenraampje open en doorzocht de woning. De bewoners missen twee spaarpotten, een armbandje en enkele tientjes aan geld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie