Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pensioenprobleem werknemers It Wiid grotendeels opgelost

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Woensdag 31 januari 2001

Pensioenprobleem werknemers It Wiid grotendeels opgelost

Euroase Parcs, tot oktober vorig jaar eigenaar van It Wiid, heeft zich alsnog garant gesteld voor de pensioenregeling van de werknemers van bungalowpark It Wiid uit Eernewoude. Tenminste, voor zover het de pensioenopbouw over de periode april 1999 tot oktober 2000 betreft. Euroase garandeert dat de pensioenpremies aan verzekeringsmaatschappij alsnog zullen worden betaald.

Euroase heeft dit vandaag toegezegd aan CNV Horeca. De bond trok gisteren aan de bel, toen bleek dat de werknemers van It Wiid al bijna twee jaar lang pensioenpremie hadden betaald, terwijl die premies nooit zijn afgedragen aan verzekeringsmaatschappij Reaal.CNV Horeca is gedeeltelijk tevreden over de toezegging van Euroase. "De pensioenopbouw tot oktober vorig jaar is in ieder geval veilig gesteld", zegt vakgroepbestuurder Jan Kampherbeek. "Bovendien zijn we er blij mee dat Euroase ook heeft toegezegd dat het overlijdensrisico tot eind februari dit jaar is afgedekt."Helemaal tevreden is de bond nog niet. Het is immers nog onduidelijk hoe het nu zit met de pensioenopbouw ná 1 oktober 2000. Volgens Euroase lag daar een taak voor De Vechtse Slag (eigenaar van drie bungalowparken, waaronder It Wiid), maar heeft deze geen enkele actie ondernomen.CNV Horeca vindt dat ook De Vechtse Slag nu snel over de brug moet komen en alsnog de pensioenregeling voor haar werknemers in orde moet maken.

Nadere inlichtingen:

Jan Kampherbeek
0512-583470

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie