Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijsmuller Salvage gaat Grand Pace vlotrekken in Yemen

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

IJmuiden, 31 Januari 2001

Wijsmuller Salvage gecontracteerd voor vlottrekken Grand Pace.

Het team van Wijsmuller Salvage is gecontracteerd om de vastgelopen auto carrier Grand Pace, eigendom van Cido Shipping Co Ltd in Japan, vlot te trekken. De Grand Pace is vastgelopen net buiten de haven van Hodeidah in Yemen op 15 januari jl. Op dat moment voeren de Velox en Tenax langs de haven van Hodeidah en werden direct gemobiliseerd.

De Grand Pace is een auto carrier uit 1999 varend onder Panamese vlag en is eigendom van het Japanse bedijf Cido Shipping Co. Het schip heeft een lengte van 170 meter en had een lading aan boord van ongeveer 2.500 auto's, vrachtwagens en tractors.

Op 18 januari werd een LOF contract met SCOPIC overeengekomen tussen Wijsmulller Salvage en Cido Shipping Co Ltd. Lokale havensleepboten hadden al vier pogingen ondernomen om de Grand Pace vlot te trekken.

Op dat moment waren de Velox en Tenox dichtbij de locatie waar de Grand Pace aan de grond was gelopen. Een team van zes bergingsspecialisten van Wijsmuller werd op 19 januari naar Yemen gevlogen om de situatie te inspecteren. Een dag later werden nog eens 5 bergers ingevlogen naar Yemen en werd bergingsmateriaal vanuit Nederland naar Yemen getransporteerd per vliegtuig.

Eerste prioriteit was om de olie uit het schip te pompen om de kans op milieuvervuiling te minimaliseren en haar te stabiliseren. Om het drijfvermogen van de Grand Pace te herstellen werd 1000 tons bunkerolie uit het schip gepompt naar een ander schip.

Om een veilige poging te kunnen ondernemen om de Grand Pace vlot te trekken werd een deel van de lading naar hogere dekken verplaatst. De Grand Pace werd op 29 januari succesvol vlot getrokken bij de eerste poging bij hoog water.

Op 31 januari kon de Grand Pace aan de eigenaar worden teruggeleverd.

Voor verdere informatie:

Wijsmuller Holding B.V.

Milou Mulder
Manager communicatie en PR

Tel.: + 31 255 562666
Fax: + 31 255 511388
E-mail: (mulderm@wijsmuller.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie