Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saneringsronde 1995 runderslachtsector juridisch gegrond

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht 7, 31 januari 2001

Saneringsronde 1995 juridisch gegrond

De saneringsronde, die de Stichting Sanering Runderslachterijen (SSR) in 1995 in de Nederlandse runderslachtsector heeft doorgevoerd, is rechtsgeldig. Dat heeft het zogeheten Gerecht van Eerste Aanleg van de EU bekendgemaakt.

Met deze uitspraak van de op één na hoogste juridische instantie van de EU zijn de klachten afgewezen van drie Nederlandse runderslachterijen tegen de SSR.

In de saneringsronde van 1995 is een aantal slachterijen uitgekocht om de totale capaciteit in lijn te brengen met het dalend aanbod aan slachtrunderen. De drie slachterijen hebben zich sindsdien op het standpunt gesteld dat dit in strijd was met het Europese mededingingsrecht. Het Gerecht van Eerste Aanleg heeft nu geoordeeld, dat de Europese Commissie terecht haar goedkeuring aan de opkoop heeft gegeven.

Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft met instemming kennis genomen van de uitspraak, aangezien deze de rechtsgeldigheid van de saneringsoperatie in de runderslachtsector bevestigd.

Voor nadere informatie: drs. J. Jongerius, algemeen secretaris PVV tel. (070) 340 92 78

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie