Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 31-01-2001 3e Persbericht van woensdag 31 januari 2001

Berichten uit de regio

Waalre: Diefstal personenauto
Vanaf de Trolliuslaan is tussen dinsdagmiddag 15.00 uur en woensdagmorgen 09.30 uur, een rode Volkswagen, type Polo, voorzien van het kenteken JJ-TB-52 weggenomen.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan de Hortensialaan is vanmorgen omstreeks 11.00 uur, een in werking zijn hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van het pand stonden 225 planten. Een 27- jarige Helmonder die in het pand aanwezig was is om 11.10 uur aangehouden. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Verder zijn in de woning 23 XTC tabletten, twee bolletjes cocaïne en een alarmpistool aangetroffen. Ook deze spullen zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad betrapt
Een oplettende buurtbewoonster zag vanmiddag omstreeks 14.00 uur, dat er werd ingebroken in een woning aan de Catharinastraat. Zij waarschuwde onmiddellijk de politie die de drie inbrekers op heterdaad betrapte toen zij bezig waren met het doorzoeken van de kasten in een woning. De drie verdachten, allen 26 jaar oud, afkomstig uit respectievelijk Amsterdam, Eindhoven, en een zonder vaste woon of verblijfplaats, hadden met grof geweld de voordeur van de woning opengebroken. Zij zijn om 14.10 uur in de woning aangehouden en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De buurtbewoonster kreeg als dank voor haar oplettendheid van de politie een cadeaubon aangeboden. De politie hoopt dat meer burgers het goede voorbeeld van de meldster volgen.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad aangehouden Woensdagmiddag zag een politiesurveillant dat een 31-jarige vrouw uit Deurne voor een pand aan de Dom Boscostraat een afgesloten fiets wegnam. De vrouw is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Aanhoudingen na bier drinken
Woensdagmiddag om 15.00 uur, is op het Gerardusplein een 53-jarige man uit Vught aangehouden. Hij dronk bier op de openbare weg waar dit volgens de APV verboden is. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen is tussen 09.30 uur en 11.57 uur op T Hofke een snelheidscontrole gehouden. Van de 5340 gecontroleerde voertuigen reden er 41 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Helmond: Snelheidscontrole
Vanmorgen is tussen 08.15 uur en 10.15 uur op snelheid gecontroleerd op de Hortsedijk. 84 van de 638 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Op de Cortenbachstraat is vanmorgen tussen 10.45 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 361 gecontroleerde voertuigen reden er 20 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.

Tussen 13.00 uur en 14.15 uur is er gecontroleerd op de Pres. Rooseveltlaan. 48 van de 711 gecontroleerde voertuigen reden er sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Veldhoven: Diefstal motor
Vandaag tussen 09.00 uur en 16.00 uur is er een motor, merk Yamaha, kleur wit met blauw, voorzien van het kenteken MK-01-JV, van achter een pand aan de Kromstraat weggenomen.

Asten: Aanrijding met gewonde
Op de kruising Ommelseweg Keskesweg is vanmiddag omstreeks 16.45 uur een 48-jarige fitster gewond geraakt. Een 32-jarige bestuurder van een trekker met oplegger verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende fietster. Het slachtoffer is met hoofd en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Tasjesroof
Woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 46-jarige vrouw uit Eindhoven in het winkelcentrum Woensel van haar tas beroofd. De vrouw kwam net uit de bank toen er een jongen op een bromscooter tegen haar aanreed. De duopassagiere trok daarop met kracht de tas van het slachtoffer van haar schouder. Zij gingen ervandoor in de richting van de Diekirchlaan. In de tas van het slachtoffer bevonden zich diverse pasjes en papieren alsmede een portemonnaie met 210 gulden. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie