Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein legt zebrapad aan voor basisschool De Toonladder

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente legt zebrapad aan voor basisschool De Toonladder (31 januari)

Basisschool De Toonladder die in de ouderjaarsnacht door brand werd getroffen heeft een alternatieve locatie betrokken aan de Van Heukelumstraat. Daardoor is het merendeel van de kinderen genoodzaakt de drukke Sweelinckkaan over te steken. De gemeente legt daarom een zebrapad aan bij de oversteekplaats van Figarolaan en Palestrinastraat. De ouders van de leerlingen van De Toonladder

an de Toonladder hadden de gemeente om deze maatregel verzocht. Samen met de ouders is de directie van de school bezig een verkeersbrigade op te zetten. Met deze gezamenlijke maatregelen moet voor de leerlingen de gang naar school en huis veiliger worden. Op dit moment staan er tijdelijke - waarschuwingsborden langs de weg.

De zebra (officieel: voetgangersoversteekplaats) bestaat uit markeringen op de weg en uit borden. De maatregelen worden in maart gerealiseerd, omdat wegmarkering in de winterperiode niet goed blijft ´plakken´.
De verkeersbrigadiers zullen door de politie worden opgeleid, en kunnen dan starten na de voorjaarsvakantie. De school is overigens nog op zoek naar meer ouders en omwonenden die de kinderen bij het oversteken willen begeleiden.

Basisschool De Toonladder is sinds begin januari gehuisvest in een leegstaand scholencomplex aan de Van Heukelumstraat, nadat hun gebouw aan de Lohengrinhof oudejaarsnacht is afgebrand. De Toonladder zal naar verwachting in ieder geval het komende jaar nog op de Van Heukelumstraat blijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie